Soborul Sfinţilor Arhangheli – Hramul Bisericii şi Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău

2245

De mai bine de un deceniu, personalul şi pacienţii Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău sărbătoresc Hramul la 21 noiembrie – zi închinată cinstirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor puterilor cerești.

În acest an, către sărbătoarea Hramului, părintele-paroh a bisericii în construcţie „Sf. Arhanghel Mihail” din cadrul acestei Instituţii Medicale, împreună cu un sobor preoţesc a săvârşit slujba de sfinţire a Secției de chirurgie aseptică.

Preoţii au stropit cu apă sfinţită toate saloanele, sălile de manipulații, holul secției și încăperile auxiliare, toate renovate cu respectarea cerinţelor standardelor medicale în vigoare.

În zi de Hram, conform unei tradiţii împământenite de mai mulţi ani, medicii și asistentele medicale participă la un Tedeum mulţumire oficiat la biserica spitalului.

Cu această ocazie preotul Marin Cij, parohul bisericii din incinta acestui spital a venit cu un cuvânt de felicitare adresat către toţi medicii şi colaboratorii, cu ocazia prăznuirii Hramului. Totodată, părintele a menţionat că Biserica Ortodoxă are o bogată experienţă legată de activitatea clerului pe lângă spitale. Precum în spital se vindecă bolnavii trupeşte de diferite boli; aşa şi în Biserică, bolnavii la suflet se vindecă de felurite boli sufleteşti şi trupeşti.

Sărbătoarea s-a încheiat cu săvârşirea Tainei Sf. Maslu pentru bolnavii spitalului.

Activitatea de asistenţă religioasă în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” a început în anul 2009 şi este concretizată astăzi prin vizitarea şi consilierea bolnavilor, susţinerea unor convorbiri duhovniceşti în fiecare salon şi la cererea acestora; administrarea Sfintei Taine a Euharistiei, precedată de Sfânta Taină a Spovedaniei, precum şi Taina Sfântului Maslu.

sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
3720

Doctorii nu răspund nevoilor spirituale ale pacienților

       Pacienta mea, o femeie în vârstă de 20 de ani cu cancer, prezenta rezultate slabe sub chimioterapie. Boala s-a răspândit în tot corpul ei. Făceam tot ce era cu putință pentru a o ajuta, dar nu știam cât timp  va mai trăi – probabil, cel mult, doar câteva luni. Mama ei venea cu regularitate […]

    Articole postate de același autor
    1723

    „Adormirea Maicii Domnului” – hramul Catedralei din or. Cimișlia

    Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioara Maria este cinstită în toată lumea creștină prin multe sărbători în cursul anului bisericesc, însă Praznicul Adormirii Maicii Domnului de astăzi reprezintă cea mai frumoasă și bogată învățătură cunoscută de credincioși, căreia imnografii i-au dedicat cele mai alese și frumoase imne și cântări, pentru că ea, după Învierea […]