În Episcopia de Cahul și Comrat au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

1544

Pe cel născut în Silivria şi ocrotitorul Eghinei, pe acela ce s-a arătat în vremurile din urmă prieten adevărat al virtuţii, pe Sfântul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincioşi ca pe un Dumnezeiesc slujitor al lui Hristos, că izvorăşte bogate vindecări celor ce cu evlavie strigă: Slavă lui Hristos, Celui Ce te-a proslăvit! Slavă Celui Ce minunat te-a arătat! Slavă Celui Ce prin tine lucrează tuturor tămăduiri! (Tropar, Glasul 1)

În perioada 28 aprilie-15 mai, Episcopia de Cahul și Comrat găzduiește  alese sfințenii ale Ortodoxiei.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, vineri, 28 aprilie, la Catedrala episcopală „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat, au fost aduse spre închinare dreptmăritorilor creştini, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, Vindecătorul de boli, din Grecia. Acest minunat sfânt este cunoscut în zilele noastre, mai ales pentru vindecările de cancer și alte boli grave, ce se săvârșesc prin rugăciune la moaștele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

Îndemnăm creştinii să participe în perioada 28 aprilie – 15 mai, pentru a da împreună cinstirea cuvenită bineplăcutului Sfânt a lui Dumnezeu – Nectarie de Eghina.

Graficul aflării Moaștelor Sf. Nectarie de Eghina

în cuprinsul Episcopiei de Cahul și Comrat

28 -30 aprilie, Comrat

30 aprilie -1 mai, Dezghingea

1-2 mai, Congaz

2-3 mai, Baurci

3-4 mai,  Ceadâr-Lunga

4-5 mai, Tvardița

5-6 mai, Taraclia

6-7 mai, Cazaclia

7-8 mai, Copceac

8-9 mai, Vulcănești

10-11 mai, Leova

11-12 mai, Cantemir

12-14 mai, Cahul

14-15 mai, Cimișlia

Sursa: http://eparhiasud.md/


Articole postate de același autor
4759

Bătrânul și judecata Vieți

A fost odată un om care avea patru fii. El voia ca fii lui să înveţe să nu mai judece pripit lucrurile. De aceea, i-a trimis pe fiecare, pe rând, câte un anotimp, să privească un pom, şi anume un păr. Pe primul l-a trimis iarna, pe al doilea primăvara, al treilea vara și pe […]


Foto