Eroii comemoraţi la cimitirul din Durleşti

1826
 

Acum două decenii, la intrarea în cimitirul or. Durleşti, a fost înălţată o deosebită troiţă în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Slujitorii care au binecuvântat mormintele şi au săvârşit pomeniri particulare, s-au adunat în amiaza zilei în faţa troiţei şi au oficiat slujba de obşte pentru eroii localităţii, resfinţind troiţa.

Slujba a fost condusă de către prot. Zosima Toia, care a adresat un cuvânt de învăţătură, mulţumind tuturor celor care în diverse timpuri s-au jertfit pentru neam, credinţă, pace etc.

La eveniment au fost prezenţi ctitorii acestei lucrări, dar şi numeroşi credincioşi, care au înălţat rugăciuni pentru cei adormiţi în veac întru Domnul.

Din partea ctitorilor, cu un mesaj s-a adresat dl Gheorghe Morgoci , Directorul întreprinderii municipale Regia Transport Electric, vrednic durleştean, care i-a menţionat pe cei care au stat la începuturile acestei troiţe, dar şi a bisericii „Sf. Nicolae”, zidită în cimitir.


Articole postate de același autor
5207

Cum să facem faţă gândurilor rele

Aş vrea să vă mai spun un lucru de mare importanţă, care ne preocupă pe toţi creştinii, şi anume cum să facem faţă gândurilor rele. Cunoaștem cu toţii războiul gândurilor, pe care diavolul îl poartă împotriva noastră. Din experienţa mea personală ştiu câţi oameni au avut de suferit de pe urma lui. Când, îi ceream […]


Foto