Eroii comemoraţi la cimitirul din Durleşti

1296
 

Acum două decenii, la intrarea în cimitirul or. Durleşti, a fost înălţată o deosebită troiţă în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Slujitorii care au binecuvântat mormintele şi au săvârşit pomeniri particulare, s-au adunat în amiaza zilei în faţa troiţei şi au oficiat slujba de obşte pentru eroii localităţii, resfinţind troiţa.

Slujba a fost condusă de către prot. Zosima Toia, care a adresat un cuvânt de învăţătură, mulţumind tuturor celor care în diverse timpuri s-au jertfit pentru neam, credinţă, pace etc.

La eveniment au fost prezenţi ctitorii acestei lucrări, dar şi numeroşi credincioşi, care au înălţat rugăciuni pentru cei adormiţi în veac întru Domnul.

Din partea ctitorilor, cu un mesaj s-a adresat dl Gheorghe Morgoci , Directorul întreprinderii municipale Regia Transport Electric, vrednic durleştean, care i-a menţionat pe cei care au stat la începuturile acestei troiţe, dar şi a bisericii „Sf. Nicolae”, zidită în cimitir.


Articole postate de același autor
14646

Să nu faci tot ce poți, să nu crezi tot ce auzi și să nu spui tot ce știi!…

-Tot ce faceți, să faceți cu dragoste, ca să aveți plată pentru toate, că dragostea este coroana tuturor faptelor bune! -Orice faci, să vezi cu ce scop faci și dacă este bun scopul. Iar dacă faci ceva pentru lauda lumii, nu are nicio valoare! -De mare ajutor pe calea mântuirii ne sunt smerita cugetare și […]