Actualitate

Secretul păcii în familie este să nu te cerți niciodată- o poveste de dragoste impresionantă

12110

Un bărbat și o femeie erau căsătoriți de peste 60 de ani. Ei împărtășeau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul față de celălalt, cu excepția unei cutii de pantofi pe care femeia o ținea pe dulapul ei de haine, și despre care l-a atenționat pe soțul ei să nu o deschidă sau să o întrebe vreodată.

În toți anii trăiți împreună, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica lui soție se îmbolnăvi foarte tare iar șansele să mai trăiască erau foarte mici. Cum niciodată nu se ocupase de treburile casei, bătrânelul a trecut de grabă să facă ordine- sprijinindu-se pe ajutorul soției. A venit rândul cutiei, nu știa bine cum să procedeze- așa că a luat-o de pe dulap și a pus-o lângă patul bolnavei.

Cu privirea liniștită ea i-a spus că a venit timpul să afle și el ce era în cutie. Când a deschis-o, în cutie erau două păpuși croșetate și o grămadă de bani. El a întrebat-o despre semnificația conținutului acestei cutii: “Când ne-am căsătorit, bunica mi-a spus că secretul păcii casei este să nu te cerți niciodată. Așa că m-a sfătuit- ca întotdeauna când mă voi supăra pe tine, să tac și să croșetez o păpușică”.

Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia își putea stăpâni lacrimile. Doar două păpuși erau în cutie! Ea fusese supărată numai de două ori în toți cei 60 de ani!

„Iubito, spuse el, înțeleg existența păpușilor, dar toți acești bani?”

Oh, zise ea, aceștia sunt banii pe care i-am obținut din vânzarea păpușilor!

 

Dr. Floarea Damaschin, Pacea casei în 333 de sfaturi, Editura Sfinții Martiri Brâncoveni, Botoșani 2010, p. 135-136


Articolul Precedent
Articolul Următor
Articole Asemănătoare
159

Cum o faci pe soția ta să se simtă iubită

Vom nota câteva din sfaturile Sfântului Ioan Gură de Aur: „Să-i spui cuvinte de dragoste:… Eu, dintre toate lucrurile, mai mult cinstesc iubirea ta şi nimic nu-mi este atât de chinuitor şi neplăcut pe cât a mă afla undeva departe de tine. Şi dacă ar trebui să le pierd pe toate, şi dacă aş fi […]

Articole postate de același autor
8241

N-ai nevoie să lași impresie bună duhovnicului

Mai întâi să fiţi bine spovediţi. O spovedanie este, cum am zice, ca un fel de catehism, adică să te cercetezi mereu: „Ce-am făcut?” Această stare de cercetare este o stare de prezenţă. Să fiţi bine spovediţi! Nu faceţi cu nici un chip o spovedanie aşa, tradiţională, raţională, ci afectivă: „Domnule, asta am făcut!” Să […]