Noi nu știm să ne iertăm…

466

Niciodată nu veți avea pace și liniște sufletească dacă nu veți iubi și ierta ca Hristos.

Noi nu știm să ne iertăm. Tu, care vii la biserică – eu pentru tine vorbesc – tu, care știi că Dumnezeu vrea pace, tu prin tăcere să dezarmezi pe cel care a pornit cearta, căci din dușman poți să ți-l faci prieten.

Această comportare arată diferența dintre tine, care intri cu folos în biserică și cel ce nu vine sau vine numai cu trupul.

Întâlnesc foarte multe pomelnice în care vă plângeți de dușmani și-i blestemați. Dar tu singur nu te-ai întrebat dacă nu cumva chiar tu ai provocat această dușmănie. Marea noastră vină este că nu recunoaștem cât suntem de vinovați pentru faptele noastre, ne găsim scuze și învinuim pe altul, fără a gândi la pedeapsa ce o merităm.

 

(Preotul martir Constantin Sârbu, Lacrima și har, Editura Bonifaciu, 2011 , p. 99)


Articole postate de același autor
368

Invitație la sărbătoarea închinată Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hîrbovăț

Dragi creștini, cu aleasă bucurie duhovnicească, Vă invităm Duminică, 17 octombrie, 2021, la Sfînta Mănăstire ”Adormirea Maicii Domnului”, din s. Hîrbovăț, r. Călărași, pentru a lua parte la sărbătoarea închinată Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hîrbovăț. Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, se va aduce în Mănăstirea Hîrbovăț, […]


Foto