Un medic din Satu Mare le cere pacienţilor să nu-i mai ofere “atenţii”: “Nu mă mai jigniţi. Dumnezeu mi-a dat mereu mai mult înapoi. El ştie de ce”

654

Un medic din Satu Mare roagă cu politețe pacienții să renunțe la gesturi de recunoaștere materială. Dr. Cristian Costea, specialist în gastroenterologie la Spitalul Județean din Satu Mare, este renumit în România pentru devotamentul și priceperea sa. Recent, acest medic a realizat o intervenție medicală în premieră, însă acum, le face o solicitare specială pacienților săi – să nu-i ofere cadouri sau “atenții” de nicio natură.

Într-o postare pe rețelele sociale, Dr. Costea se alătură unei inițiative luate de colegii săi și le adresează pacienților săi următorul mesaj: “VĂ ROG, NU mă mai jigniți oferindu-mi orice fel de bun, fie că este vorba despre bani, alimente sau alte obiecte, după ce am acordat tratament sau asistență medicală, indiferent de locul în care s-a făcut, fie în sistemul public sau privat. În Spitalul de Stat, tratamentul și investigațiile sunt gratuite, în timp ce în sistemul privat costurile pot fi semnificative, astfel că gesturile de recunoaștere materială nu sunt necesare!”

Dr. Costea subliniază că astfel de gesturi sunt nesănătoase și contrare moralei, eticii medicale și legii. Cu toate acestea, el consideră că atât cei care oferă, cât și cei care primesc trebuie să-și asume responsabilitatea pentru astfel de situații. Medicul așteaptă cu încredere că oamenii pot renunța la astfel de obiceiuri și pot contribui la un mediu medical mai sănătos și echitabil.

Dr. Costea afirmă cu tărie că își iubește meseria și că își dorește doar un simplu “Mulțumesc” în schimbul serviciilor sale, fără a fi nevoie de daruri materiale. El încheie mesajul său cu convingerea că tot ceea ce îi trebuie este ceea ce obține prin propriile sale eforturi și muncă dedicată, și încurajează pacienții să se concentreze pe îmbunătățirea serviciilor medicale și a condițiilor din spitale, în loc să ofere cadouri. Astfel, el îi îndeamnă pe toți să spună “Mulțumesc” și să încurajeze îmbunătățiri reale în sistemul medical.

Sursa: bzv.ro


Articole postate de același autor
392

Prea multe jucării pot stresa copiii

Eu (dar nu numai eu) n-am avut multe jucării în copilărie. Oricât ţi-ai fi dorit să umpli cu jucării jumătate de cameră, nu era posibil. Trăiam înghesuit, fiecare metru de locuit era ocupat. La noi, de exemplu, când familia mergea la culcare, tot spaţiul liber era ocupat de paturi care se desfac. Oamenii n-aveau unde […]