Episcopul Ioan a participat la săptămâna tineretului ortodox, organizată la IPLT „Petru Rareș” din municipiul Soroca

237

Săptămâna care precede Praznicul Intrării Domnului Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului, este dedicată în cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova tineretului ortodox.

În acest context, instituțiile educaționale din țară în parteneriat cu Biserica, desfășoară diferite activități cu implicarea tinerilor.

Având invitația elevilor și a profesorilor IP Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca, episcopul Ioan a participat astăzi, 26 aprilie 2024, la cea de-a 14-a ediție a activității extracurriculare „Lumină din Lumină”, organizată de către profesorii și elevii claselor a III-a, a V-a, a IX-a și a X-a.

Elevii au evoluat, au dat dovadă de o pregătire responsabilă, de cunoștințe tematice temeinice, dar mai ales au manifestat talent deosebit.

Doamna Cristina Prisăcari-Ilieș, director al liceului, a mulțumit elevilor, profesorilor, părinților și oaspeților pentru prezență și implicare în această zi aducătoare de lumină și bucurie.

Cu un mesaj de felicitare către cei prezenți s-a adresat Doamna Elena Prodan, șef interimar al Direcției Învățământ Soroca.

La finalul acestui eveniment ierarhul sorocean a vorbit tinerilor, cadrelor didactice și părinților despre rolul Bisericii și al educației religioase în școală și societate.

Totodată, Preasfinția Sa a oferit explicații despre semnificația săptămânii Sfintelor Pătimiri, îndemnându-i pe toți să se pregătească cuviincios pentru slăvita Sărbătoare a Învierii Domnului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1891

Ajutaţi-vă copiii să-şi formeze o credinţă pentru toată viaţa

Şi totuşi, nu e obligatoriu ca lucrurile să stea aşa pentru toţi copiii şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate copiii voştri vor putea să-şi dezvolte o credinţă tare, credinţă care va dura şi va creşte pe tot parcursul vieţii lor. Iată câteva idei, descoperite într-o carte scrisă de dr. Kara E. Powell şi dr. Chap […]