Clipe de bucurie și de nădejde că avem viitor prin copii cu frică de Dumnezeu!

208

Educația morală și religioasă reprezintă o bază esențială pentru a cultiva celelalte tipuri de educații. În acest sens Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” colaborează strâns cu parohia „Nașterea Maicii Domnului” din localitate, dar și cu asociația obștească „ATOS”.

În cadrul „Săptămânii Tineretului Ortodox” care se desfășoară la nivel național, prin implicarea AO „ATOS”, conferențiarul universitar, preotul Octavian Moșin – președinte al Sectorului Sinodal de Tineret, a fost oaspete al LT  "Mihai Eminescu" s. Sadaclia.

Sfinția sa a venit cu un cuvânt de înțelepciune pentru elevi sub forma unei conferințe care a purtat genericul „Frumusețea tinereții cu Hristos”. Printre mesajele care s-au întipărit în mintea și sufletul tinerilor a fost și faptul că ei (tinerii) trebuie să pună accent pe descoperirea și punerea în valoare a propriei personalități în lumina și grija celor cu experiență dar în primul rând a Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

Părintele Octavian a fost însoțit de preoții din localitate, iar la debutul conferinței au fost întâmpinați de corul de copii, condus de conducătorul de cerc, domnul Andrei Costrov, cu un colaj muzical pascal.

Sursa: Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" s. Sadaclia


Articole postate de același autor
925

Duminica a XXXV-a după Cincizecime și pomenirea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat în dimineața zilei de Duminică, 7 februarie 2021, cînd Biserica Ortodoxă sărbătoreşte pe Sfântul Grigorie Teologul, Arhiepiscopul Constantinopolului (389), Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din orașul Orhei. Prea Sfinției Sale i-au coliturghisit slujitorii catedraleieț. În această zi de sărbătoare, mulțimea credincioșilor au venit […]