Ajutându-i pe cei vulnerabili

162

Când oamenii suferă şi caută ajutor medical specializat înseamnă că sunt vulnerabili - iar încrederea pe care şi-o pun în specialişti îi face să fie teribil de expuși exploatărilor şi jecmănelilor de tot felul. De aceea există instituții autorizate care-i supraveghează pe medicii specialişti, cerându-le să răspundă de faptele lor, în cazul în care sunt lezați pacienţii lor într-un fel sau altul. Nu putem îngădui să fie nimeni exploatat, mai ales cei vulnerabili, fie ei copii sau adulți

În ultimă instanţă, lucrul esențial este că toți suntem căzuţi în păcat şi toți avem nevoie de mântuire. Nici unul dintre noi nu are un comportament ireproșabil, deoarece toți suntem nedesăvârșiți, imperfecți; de fapt, mulți dintre cei din fruntea societății sunt mai prejos decât cei care le cer ajutorul. Toți putem fi vindecați în Biserica cea vie de către Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre. Dacă ne vom smeri, vom fi restaurați cu adevărat, o dată pentru totdeauna.

Cei care deţin poziții de autoritate - ofițeri de poliție, profesori, clerici, medici, psihologi, antrenori, conducători de armată sau doar vecini prietenoşi - trebuie să-şi păzească inimile cu mare grijă, știind că într-o bună zi se vor afla în fața Tronului lui Dumnezeu și vor da seama de faptele lor. Şi vai de cel care a făcut rău unui copil!

 

(Părintele Trifon, Dimineți cu Dumnezeu - 365 de îndrumări de folos duhovnicesc pentru fiecare zi din an, Ed. Sophia, București, 2017, p. 337)


Articole postate de același autor
968

(AUDIO) Duminica a VII-a după Paști la biserica USM

De-aş fi lipsit de toate-n lume, Nimica n-am a pierde eu, Căci toate nu-s aşa de scumpe Ca tine, suflete al meu! Dar (vai)! lipsindu-mă de tine, Atunci pe toate le-am pierdut: Şi slava pregătită-n ceruri Şi orice bine am avut! (Sf. Ioan Iacob Hozevitul) Biserica Ortodoxă se află astăzi, 13 iunie 2021, în Duminica […]