Arhiepiscopul Pimen va avea un muzeu memorial la Mănăstirea Sihăstria Putnei

974

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a confirmat că la Mănăstirea Sihăstria Putnei va fi înființat un muzeu memorial în cinstea predecesorului Înaltpreasfinției Sale în scaunul de arhipăstor al Sucevei și Rădăuților.

Confirmarea a fost transmisă duminică, 15 mai 2022, printr-un răspuns scris oferit de ierarh unui credincios care i-a scris la rubrica Răspunsul Ierarhului de pe site-ul eparhiei.

Credinciosul se întreba „ce s-a întâmplat cu toate lucrurile ce i-au aparținut vrednicului de pomenire Pimen Arhiepiscopul” și sugera înființarea unui muzeu în memoria arhipăstorului.

„Hristos a înviat! Lucrurile personale ale Înaltpreasfințitului Părinte Pimen se află în căsuța sa de la Sihăstria Putnei”, i-a răspuns Înaltpreasfințitul Părinte Calinic al Sucevei și Rădăuților.

„Personal, am inițiat la Sihăstria Putnei un muzeu în memoria vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, încă nu au început lucrările. Să sperăm că se va realiza și acest proiect, care este foarte generos. Doamne, ajută!” a adăugat ierarhul.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a trecut la cele veșnice în data de 20 mai 2020, în urma infecției cu coronavirus.

Părintele Arhiepiscop Pimen s-a născut în 1929 la Greabănu, județul Buzău. A fost tuns în monahism în 1951 și hirotonit ieromonah în 1957. În 1978 și 1979 a slujit la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim, iar apoi a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. A fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991, după reînființarea acestei eparhii.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
3261

Pocăința – întoarcerea la viața cea conform firii

Cuvântul Domnului este foarte clar. Viața veșnică ne este dăruită prin iertarea fărădelegilor noastre. Iar iertarea nu se dă în niciun alt mod decât numai în Spovedanie. Însă, pentru a primi iertarea în Taina Sfintei Spovedanii nu este de ajuns numai simpla înșirare a păcatelor noastre. Este neapărată necesară pocăința sinceră, însoțită de o adâncă […]