Biserică seculară din s. Ciutești, r. Nisporeni

216

Biserică seculară, monument național, fără acte! Descoperă perla de lemn din Ciutești.

În acest reportaj discutăm despre biserica de lemn din satul Ciutești. Construită în anul 1802, aceasta face parte din cimitirul satului. Și acest lăcaș este un monument istoric, de importanță națională, dar în datele publice biserica nu există.

Pentru a-i atribui un statut și un proprietar, autoritățile publice locale s-au adresat la Cadastru. De acolo, subiectul s-a mutat la Ministerul Culturii. Din răspunsul primit de la direcția juridică, Primăria Ciutești a înțeles că este nevoie de hotărâre de Guvern. Cât nu există o claritate în privința actelor, autoritățile locale se plâng că nu pot participa la proiecte, iar reabilitarea bisericii bate pasul pe loc.

Sursa: TV8.MD

 


Articole postate de același autor
2995

Despre postul Nașterii Domnului

Dinaintea marilor sărbători trecem printr-o perioadă de post și rugăciune. Și doar vegherea și petrecerea cu folos duhovnicesc a acestor zile ne poate ajuta să simțim cu intensitate bucuria sărbătorii. Postul trebuie privit ca o pocăință personală și ca o jertfă pe care o închinăm Domnului și evenimentului mult așteptat. Or, Nașterea Domnului este sărbătoarea […]