Secretul tinereții fără bătrânețe şi al vieții fără de moarte… nu sta în mâncare…

10165

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj adresat celor care, în speranţa că se vor feri de boli, au tendinţa să-şi selecteze mult prea drastic alimentaţia.

În mesajul său, dr. Mihaela Bilic atrage atenţia că “nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special”. De asemenea, medicul arată că “a avea un stil de viaţă echilibrat ajută, dar nu e miraculos” şi subliniază faptul că “nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian”.

Iată, aşadar, textul publicat de Mihaela Bilic pe reţeaua de socializare:

“Secretul tinereții fără bătrânețe şi al vieții fără de moarte… nu sta în mâncare. Întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătura cu mâncatul sănătos, care vor să ştie cum să-şi păstreze sau să găsească/regăsească tinereţea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că aşteptaţi prea multe de la o farfurie cu mâncare.

O fi important ce băgăm în gură, cât şi cum mâncam, dar de aici până la a dobândi nemurirea şi sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând, nu-ţi poţi nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viaţă echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici protecţie împotriva infarctului nu primeşti dacă elimini grăsimile din dieta. Nu poţi vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special şi nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru “prostiile” pe care le-ai mâncat.

Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieţii doar ştiind ce să mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luam în calcul însă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav şi pe care, de multe ori, nu-i vedem/simţim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să “ruginim” de la prima gură de aer pe care o respirăm la naştere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu lasă şi ele urme. Şi cel mai rău ne facem singuri neștiind să exteriorizăm/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulţumirea şi necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.

Aşa că nu vă mai umpleţi cu suspiciune şi neîncredere farfuriile, ci căutați să vă trăiţi viaţa frumos, cu bunătate, linişte şi împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”

Sursa realitatea.net


Articole Asemănătoare
5748

Durerea altuia nimeni n-o poate înţelege…

  – Despărţirea de o fiinţă poate fi acceptată mai uşor atunci când e vorba de o boală de lungă durată sau de o bă­trâneţe prelungită. Dar în cazul unui accident, când moare un tânăr sau un copil, cum putem să aducem un sprijin părinţilor pentru a depăşi primul şoc? – Înainte de toate, nu […]

Articole postate de același autor
3313

Refuzul iertării sau al cererii iertării…

Refuzul iertării sau al cererii iertării ne ţine inima în neînduplecare. Păstrat în amintirea noastră, răul pe care l-am făcut altuia este o necurăţie care rămâne în noi, ne intoxică în mod continuu şi răspândeşte un miros rău în toată fiinţa noastră, scânteierile sau întunecimile acestei toxine ne stânjenesc ochii şi nu-l putem privi pe […]