Produse alimentare și preparate medicale pentru bătrânii și persoanele cu dizabilități ai Azilului din s. Sărătenii-Vechi, r. Telenești

770

Având binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, Dl Serghei Crudu, împreună cu Protopopul bisericilor din r. Telenești, Prot. Marian Boldescu, au vizitat vineri, 10 decembrie 2021, Azilul pentru persoane în etate și cu dizabilități și Centrul de plasament temporar pentru persoane vârstnice și cu dizabilități din s. Sărătenii-Vechi, r. Telenești.

În cadrul vizitei au fost aduse în dar pentru beneficiarii celor două instituții sociale mai multe echipamente și preparate medicale, dar și produse alimentare: pachete cu scutece pentru maturi, o saltea ortopedică, ulei și făină, fructe și legume, haine, măști de protecție, ochelari de vedere și alte daruri.

Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM a transmis conducerii, personalului și persoanelor aflate în cele două instituții de plasament, mesajul părintesc de binecuvântare și susținere al ÎPS Mitropolit Vladimir, oferindu-le tuturor iconițe și materiale cu conținut duhovnicesc.

La finalul vizitei, Dna Lidia Popescu, managerul celor două instituții, a adresat cuvinte de mulțumire și recunoștință instituției mitropolitane pentru susținerea permanentă spirituală și ajutorul material oferit atât în momente de criză, cât și cu alte prilejuri binecuvântate din perioada anului bisericesc.

De asemenea, mai mulți bolnavi și persoane cu dizabilități din țară, care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate sau nedeplasabile, au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”, printre care: materiale pentru îngrijiri postoperatorii, scutece protectoare pentru maturi, pungi colectoare pentru urină, cărucioare pentru copii invalizi și maturi, premergătoare, ș. a.

Actele de caritate pentru bolnavi și bătrâni au fost realizate cu sprijinul a două instituții cu caracter social-misionar din Capitală: Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” de la Catedrala „Înălțarea Domnului” și Centrul Social și de Caritate „Preoteasa Irina Cij”, dar și a A. O. „Round Table” din Chișinău.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate
Sursa: mitropolia.md
 

 


Articole postate de același autor
503

Apariție editorială: „Propovăduitori ai Ortodoxiei în spațiul pruto-nistrean. Dicționar enciclopedic biografic”

Pe 29 septembrie, în cadrul Serii Duhovnicești organizate la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM, a avut loc un eveniment inedit: lansarea cărţii profesorului universitar Gheorghe BACIU, „Propovăduitori ai Ortodoxiei în spațiul pruto-nistrean. Dicționar enciclopedic biografic”. Această carte cuprinde o prezentare bine documentată a vieții, activității și chiar martiriului a zeci de personalități bisericești notabile […]


Foto