Mitropolia Moldovei dă startul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”: primii beneficiari au primit daruri

925

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, condus de către Dl Serghei Crudu, desfășoară și în acest an Campania „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a III-a. Campania filantropică va ajunge prin intermediul voluntarilor Mitropoliei la sute de familii social-vulnerabile, aducând o fărâmă de speranță și de bucurie în sufletele copiilor defavorizați.

Majoritatea familiilor care au solicitat deja ajutorul Bisericii au nevoie de lucruri elementare: hăinuțe noi, încălțăminte, dulciuri, jucării, produse alimentare și igienice.

În această săptămână, mai multe familii defavorizate sau aflate în dificultate au primit daruri: dulciuri, jucării, hăinuțe, încălțăminte, produse alimentare și igienice, pâine, fructe, lemne de foc și alte daruri.

„Și în acest an ne vom stărui ca pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie împreună cu voluntarii noștri bravi, cu Moș Crăciun, cu sprijinul partenerilor noștri și a oamenilor cu inimă mare, să ajungem în casele a cât mai multe familii aflate în încercări și în lipsuri, oferind iubire și bucurii în această caravană a dăruirii, prilejuită de slăvitul Praznic al Nașterii Domnului” – Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate și Coordonatorul Centrului Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Chișinău.

În perioada sărbătorilor de iarnă (decembrie 2021-ianuarie 2022), se vor desfăşura un şir de activități social-filantropice destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Pe parcursul campaniei vor fi reflectate evenimentele desfăşurate.

Pentru detalii și alte informații, ne găsiți la numerele de telefon: 067 223981, 060 549909.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,
Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1628

Mănăstirea „Sfînta Treime” – Rudi și-a sărbătorit hramul

Cu prilejul zilei Sfîntului Duh, luni, 8 iunie 2020, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de preoți a oficiat Sfînta Liturghie Arhierească la mănăstirea ”Sfînta Treime” din localitatea Rudi, care-și serbează în aceste zile hramul. Serviciul divin a fost săvîrșit în aer liber pe o Sfîntă Masă special amenajată […]