Odovania Sărbătorii Sfintelor Paști

1030

Miercuri, 27 mai 2020, Biserica Ortodoxă face Odovania Sărbătorii Sf. Paști. În ziua acestei sărbători, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie Pascală la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. În cadrul Sfintei Liturghii la ectenia mare și la ectenia întreită au fost înălțate rugăciuni speciale pentru cei bolnavi și încercați astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească.

Sfânta Liturghie a continuat cu un parastas pentru odihna cu drepții a sufletului nou-adormitei ctitoră al Catedralei, Maria Tihon, la împlinirea sorocului de 40 de zile de la mutarea sa la cele veșnice.

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
1171

Întâmpinarea Domnului, credincioşie şi împlinire

Praznicul Întâmpinării Domnului, sărbătorit la 2/15 februarie, ne face părtaşii evenimentului biblic despre care Sfântul Evanghelist Luca ne relatează că dumnezeiescul Prunc a fost adus la Templul din Ierusalim de către Preabinecuvântata Maică şi Dreptul Iosif, iar mai apoi, întâmpinat şi ţinut în braţe de credinciosul şi dreptul bătrân Simeon, care, ca un reprezentant al […]