În Duminica a XXV-a după Cincizecime (a Samarineanului milostiv), Episcopul Ioan i-a îndemnat pe credincioşi să continue ajutorarea semenilor aflaţi în nevoi

822

La data de 29 noiembrie 2020, în duminica a XXV-a după Cincizecime (a Samarineanului milostiv), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, la care au participat un sobor de preoți și diaconi, dar și creștinii veniți la Jertfa Euharistică.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul arhieresc mixt al Catedralei mitropolitane, condus de Dna Angela Angheni.

După citirea Pericopei Evanghelice, Episcopul Ioan a explicat învățăturile ce reies din Evanghelia de astăzi.

„Samarineanul milostiv din Evanghelia care s-a citit astăzi este însuşi Mântuitorul Iisus Hristos care, asemenea samarineanului din parabolă, toarnă peste rănile noastre untdelemnul mângâierii şi vinul cel tare al dumnezeieştii Sale iubiri. El ne-a învăţat nu doar ceea ce înseamnă aproapele nostru, ci mai ales cum să devenim noi înşine aproapele semenilor noştri. Deoarece El este lumina cea mai presus decât toată lumina, odihna cea mai presus decât toată odihna, bucuria cea mai presus decât toată bucuria, viaţa şi mântuirea care dăinuieşte în vecii vecilor”, a menționat Episcopul Sorocii.

De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe credincioşi să continue ajutorarea semenilor aflaţi în nevoi, mai ales în perioada Postului Nașterii Domnului.

La final, PS Ioan a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1461

Mediul virtual e o barieră în calea legăturii autentice cu Domnul şi cu aproapele

– Trăim vremuri tulburi, în care suntem bulversaţi de informaţiile din jur. Ne e greu să ne ţinem mintea la rugăciune. Nu ştiu să mai fi auzit vreodată atât de multe păreri şi ştiri pe un singur subiect. Cum faceţi faţă avalanşei de informaţii? – Când am intrat în Biserică, acum douăzeci și ceva de […]


Foto