În Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt și a prăznuirii Sf. Ioan Evanghelistul, PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală din Soroca

354

În Duminica a XVII-a după Pogorârea Duhului Sfânt și a prăznuirii Sfântului Ioan Evanghelistul, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

La slujba praznicală au participat prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, arhim. IRINARH (Costru), egumenul sfintei mănăstiri Țigănești, prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei episcopale, alți slujitori și credincioși soroceni.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ierodiaconul SERAFIM (Prisăcaru) a fost hirotonit în treapta de ieromonah, pentru catedrala arhierească soroceană, iar tânărul Serafim CIOBANU, a fost hirotonit diacon.

La sfârșitul slujbei, Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare tuturor celor prezenți cu ocazia zilei de duminică, dar și a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
478

S-a dat start pelerinajului „Drumul Crucii și al Pocăinței”

În noaptea de vineri, 23 septembrie 2022, la ora 00.00, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și cu prezența Episcopului Ioan al Sorocii s-a dat start pelerinajului „Drumul Crucii și al Pocăinței”. Procesiunea a început cu Slujba Tedeumului, în catedrala „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” a mănăstirii Ciuflea din orașul Chișinău. […]