Conferință consacrată Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt în protopopiatul Anenii Noi

1803

Joi, 20 iulie, parohia ”Sf. Irh. Nicolae” din s. Gura Bâcului, Anenii Noi, a găzduit o conferință tematică consacrată Sf. Ștefan cel Mare.

Evenimentul a început cu slujba acatistului în cinstea sfântului comemorat, oficiată în sobor de preoți în frunte cu prot. Igor Chelea, protopopul circumscripției.

A urmat conferința cu genericul ”Sf. Ștefan cel Mare: între mit și realitate, trecut și prezent”.

Au conferențiat: profesorul Demir Dragnev, din cadrul Institutului de Istorie al AȘM, dr. Ion Valer Xenofontov și pr. Octavian Moșin, cadre didactice la USM.

Conferențiarii s-au referit la epoca ștefaniană, la realizările marelui voievod în aspect politic, economic, cultural și spiritual.

Evenimentul a presupus și un repertoiu de cântări duhovnicești și patriotice interpretate de câțiva slujitori, în frunte cu dirijorul prot. Vasile Damaschin, membri ai corului preoțesc ”Sf. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni”.

La eveniment a fost prezentă și dna primar, Lilia Brehova, care a apreciat importanța unor astfel de întruniri duhovnicești, care educă și formează corect noua generație.

În cadrul seminarului a fost amenajată și o expoziție creștină cu implicarea copiilor din cadrul parohiei.

 

 


Articole Asemănătoare
2123

La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“. Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs […]

Articole postate de același autor
23400

Metaniile înseamnă rugăciune şi ajuta mai mult decât toate celelalte nevoinţe duhovniceşti

 Gheronda, vă doare trupul? – Nu, pentru că fac… gimnastică duhovnicească. – Adică? – Metanii, binecuvântată! Vezi, mirenii au gimnastica suedeză, iar monahii metaniile. Mirenii, prin gimnastică, îşi fac trupurile sănătoase, iar monahii, prin metanii, îşi fac şi sufletele şi trupurile şi mai sănătoase. Sărmanii mireni nu ştiu cât ajută metaniile, nu numai la sănătatea […]