Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, cinstit la Mănăstirea „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus

1714

În ziua pomenirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat un serviciu divin praznical la Mănăstirea cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, unde a fost întâmpinat cu aleasă bucurie și dragoste fiască de obștea monahală și enoriași.

Preasfinția Sa a săvârșit Liturghia, la care au participat numeroși clerici din țară și de peste hotare, uniți de evlavia și cinstea pe care o poartă pentru Sfântul și Binecredinciosul Voievod al Moldovei.

La Vohodul mic, PS Ioan a decorat doi slujiotri pentru munca rodnică depusă pe tărâmul slujirii sacerdotale. Astfel Protoiereul Nicolae Jelihovschi a fost decorat cu dreptul de a purta paliță, iar clericul Mănăstirii Hagimus, iereul Andrian Savciuc – cu dreptul de a purta camilafcă.

După slujbă, Părintele Arhimandrit Andrei (Cotruță), Duhovnicul Mănăstirii Hagimus a mulțumit Episcopului vicar din numele său personal, al Maicii Starețe, precum și al tuturor nevoitoarelor, pentru bunăvoința Preasfinției Sale de a oficia un serviciu divin la Mănăstirea Hagimus, în această zi atât de frumoasă și de dragă tuturor creștinilor noștri.

La rândul Său, Vlădica Ioan a mulțumit pentru primirea călduroasă a obștii mănăstirești și, evocând viața și faptele pline de vitejie și credincioșie ale Sfântului Ștefan cel Mare, i-a îndemnat pe toți cei aflați la slujbă să ia aminte la toate cele făcute de Domnitor pentru binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe și pentru dăinuirea neamului nostru.

Spre final, de diplome mitropolitane s-au învrednicit şi alţi slujitori, precum şi mai mulți ctitori ai Mănăstirii.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
993

Slujire arhierească în Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În Duminica a XII – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca. Alătrui de Episcopul Sorocei au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Octavian Moșin, parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului” din mun. Chișinău, care a venit pe meleagurile sorocene […]

Articole postate de același autor
4043

Cel mai scump lucru de pe pământ este lacrima pocăinţei!

  – Vin oamenii să-şi mărturisească păcatele, dar nu-şi schimbă viaţa, nu se transformă. – Dacă nu se schimbă, nu-l împărtăşeşti imediat, dar de dezlegat îl dezlegi de păcate. Nu trebuie alungat. În ce priveşte căinţa, am să vă spun o istorioară. Când au căzut îngerii din cer, un înger n-a fost cu Lucifer, dar […]