Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, cinstit la Mănăstirea „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus

2269

În ziua pomenirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat un serviciu divin praznical la Mănăstirea cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, unde a fost întâmpinat cu aleasă bucurie și dragoste fiască de obștea monahală și enoriași.

Preasfinția Sa a săvârșit Liturghia, la care au participat numeroși clerici din țară și de peste hotare, uniți de evlavia și cinstea pe care o poartă pentru Sfântul și Binecredinciosul Voievod al Moldovei.

La Vohodul mic, PS Ioan a decorat doi slujiotri pentru munca rodnică depusă pe tărâmul slujirii sacerdotale. Astfel Protoiereul Nicolae Jelihovschi a fost decorat cu dreptul de a purta paliță, iar clericul Mănăstirii Hagimus, iereul Andrian Savciuc – cu dreptul de a purta camilafcă.

După slujbă, Părintele Arhimandrit Andrei (Cotruță), Duhovnicul Mănăstirii Hagimus a mulțumit Episcopului vicar din numele său personal, al Maicii Starețe, precum și al tuturor nevoitoarelor, pentru bunăvoința Preasfinției Sale de a oficia un serviciu divin la Mănăstirea Hagimus, în această zi atât de frumoasă și de dragă tuturor creștinilor noștri.

La rândul Său, Vlădica Ioan a mulțumit pentru primirea călduroasă a obștii mănăstirești și, evocând viața și faptele pline de vitejie și credincioșie ale Sfântului Ștefan cel Mare, i-a îndemnat pe toți cei aflați la slujbă să ia aminte la toate cele făcute de Domnitor pentru binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe și pentru dăinuirea neamului nostru.

Spre final, de diplome mitropolitane s-au învrednicit şi alţi slujitori, precum şi mai mulți ctitori ai Mănăstirii.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
3404

Sa ținem cu putere cuvântul vieţii (Fil. 2,16)

Nimeni să nu dispreţuiască tinereţile tale, ci fă-te pildă credincioşilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credinţa, cu curăţia. (I Timotei 4, 12). Cunoaștem că tinerii de astăzi sunt supuși unei enorme presiuni din partea societății seculare pentru a îndrăgi și înclina spre cele materiale. Tinerilor nu li se mai spune că adevăratele valori […]

Articole postate de același autor
33792

Întâmplarea unui tânăr necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca

O tânără care se mărturiseşte la mine a fost însoţită de un tânăr necredincios până la Prislop, că era şi el curios ce e pe acolo. Şi fata s-a întâlnit cu nişte colegi, au cumpărat cărţi despre Părintele, le-au împărţit între ei, s-au închinat aceia la mormânt şi s-au rugat. Şi după asta, i-a spus […]