Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, cinstit la Mănăstirea „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus

2000

În ziua pomenirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat un serviciu divin praznical la Mănăstirea cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus, unde a fost întâmpinat cu aleasă bucurie și dragoste fiască de obștea monahală și enoriași.

Preasfinția Sa a săvârșit Liturghia, la care au participat numeroși clerici din țară și de peste hotare, uniți de evlavia și cinstea pe care o poartă pentru Sfântul și Binecredinciosul Voievod al Moldovei.

La Vohodul mic, PS Ioan a decorat doi slujiotri pentru munca rodnică depusă pe tărâmul slujirii sacerdotale. Astfel Protoiereul Nicolae Jelihovschi a fost decorat cu dreptul de a purta paliță, iar clericul Mănăstirii Hagimus, iereul Andrian Savciuc – cu dreptul de a purta camilafcă.

După slujbă, Părintele Arhimandrit Andrei (Cotruță), Duhovnicul Mănăstirii Hagimus a mulțumit Episcopului vicar din numele său personal, al Maicii Starețe, precum și al tuturor nevoitoarelor, pentru bunăvoința Preasfinției Sale de a oficia un serviciu divin la Mănăstirea Hagimus, în această zi atât de frumoasă și de dragă tuturor creștinilor noștri.

La rândul Său, Vlădica Ioan a mulțumit pentru primirea călduroasă a obștii mănăstirești și, evocând viața și faptele pline de vitejie și credincioșie ale Sfântului Ștefan cel Mare, i-a îndemnat pe toți cei aflați la slujbă să ia aminte la toate cele făcute de Domnitor pentru binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe și pentru dăinuirea neamului nostru.

Spre final, de diplome mitropolitane s-au învrednicit şi alţi slujitori, precum şi mai mulți ctitori ai Mănăstirii.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1800

PS Ioan, Episcop de Soroca a aniversat doi ani de arhierie, la mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova

În ziua aflării cinstitelor moaşte ale Sfintei Fericite Matrona, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, având binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a asistat la Dumnezeiasca Liturghie din mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova. Slujba praznicală a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul TEOGNOST, arhiepiscop de Serghievo-Posad. Acum doi ani, […]

Articole postate de același autor
4229

Efectele groaznice ale viciilor părinților asupra copiilor

Atât experiența medicinei, a psihologiei cât și a bisericii arată că viciile, dependențele și patimile până la urmă, ale părinților produc asupra odraslelor efecte din cele mai nocive. Dintre aceste vicii cele mai periculoase sunt dependențele de alcool și alte droguri. Urmările distructive ale conceperii copilului la beție sunt cunoscute încă din cele mai vechi […]


Foto