ÎPS Mitropolit Vladimir a sfințit Memorialul dedicat cadeților căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea hotarelor și a credinței

822

Sâmbătă, 20 iulie 2019, la Mănăstirea Ciuflea din Capitală a avut loc ceremonia de deschidere a Memorialului consacrat discipolilor școlilor militare, cadeților, suvoroviștilor și nahimoviștilor.

Monumentul a fost ridicat la inițiativa Asociației Obștești „Frăția Cadeților” din Republica Moldova.

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat slujba de Sfințire a Memorialului și o Panihidă pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, pentru apărarea hotarelor și a credinței.

Alături de Mitropolitul țării au înălțat rugăciuni: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea și un sobor de preoți militari.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Obștești „Frăția Cadeților” din Chișinău,  dar și cadeți veniți din Federația Rusă, SUA, Ucraina, Bulgaria, Țările Baltice și chiar din Portugalia.

Mănăstirea Ciuflea este un loc potrivit și simbolic în acest sens, întrucât aici se află Biserica Ministerului Apărării, ocrotită de Sfântul Mare Mărturisitor Teodor Tiron, viteazul ostaș al lui Hristos, în care au avut loc de-a lungul anilor cele mai reprezentative comemorări și slujbe religioase destinate Forțelor Armate ale statului nostru.

Asemenea stele comemorative sunt deja în Rusia, SUA, Ucraina, Serbia, iar acumși în  Republica Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
1757

Mitropolitul Visarion Puiu evocat în cadrul conferinței de la USM

Mitropolitul Visarion Puiu, marele arhiereu al exilului românesc, cărturar și ctitor de biserici, mănăstiri și şcoli bisericeşti, directoror al Seminarului Teologic din Chişinău și Mitropolit al Bucovinei, a fost evocat de către preotul profesor, doctor Aurel-Florin Țuscanu, în cadrul conferinței din seara zilei de miercuri, 17 octombrie. Întâlnirea a fost organizată de Facultatea de istorie și filosofie în parteneriat cu biserica […]