Ce facem cu lumânarea de la Înviere ?

22023

În noaptea de Sfintele Paşti credincioşii vin la biserică, participă la slujbă şi iau lumină. Lumânarea Pascală este simbolul Învierii, al biruinţei vieţii asupra morţii. ”Această lumânare arată că noi avem legătură cu Hristos cel Înviat.

Plecăm cu lumânarea aprinsă acasă și ținem această lumânare de la Înviere pentru că este cea care ne-a adus cea mai Sfântă Lumină și o aprindem în vreme de primejdie”. După slujba de Înviere, fiecare credincios se întoarce acasă aducând Lumina Pascală celor dragi. Lumânarea este pastrată cu sfinţenie tot anul.

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

 


Articole Asemănătoare
7550

Sfânta şi Marea Miercuri: pomenirea femeii celei păcătoase care a uns cu mir pe Domnul

În Sfânta și Marea Miercuri dumnezeieștii Părinți au hotărât să se facă pomenire de femeia cea păcătoasă, care a uns cu mir pe Domnul, pentru că lucrul acesta s-a întâmplat puțin înainte de mântuitoarea patimă. Ziua liturgică începe, după cum aflăm din Triod, marți seara cu Denia, adică Utrenia din Sfânta și Marea Miercuri. În […]

Articole postate de același autor
2285

Tabăra de la Mănăstirea Curchi: “Nimic nu mi se pare mai atrăgător decât dialogul secret al sufletului cu el însuşi şi cu Dumnezeu”

Nimic nu mi se pare mai atrăgător decât dialogul secret al sufletului cu el însuşi şi cu Dumnezeu spunea Sfântul Grigorie de Nazianz, credem că acest dialog le-a reuşit tinerilor care au petrecut aceste zile la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, Curchi. În perioada 17 iunie – 24 iunie 2018 la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului”, Curchi şi-a […]