Viața Sfântului Andrei între mit și realitate – tema serii duhovnicești la USM

2076

În ziua prăznuirii Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, la biserica USM s-a desfășurat o seară duhovnicească închinată sfântului sărbătorit.

Drept invitați au fost conf. univ. dr. hab. Dumitru Căldare, filosof și gânditor creștin, și Ion Vicol, scriitor, autor al romanului istoric ”Noaptea Sf. Andrei”.

S-a vorbit despre viața și activitatea apostolului care a semănat cuvântul Evangheliei pe meleagurile noastre. A fost prezentat cadrul istoric și itinerarul propovăduirii Apostolului Andrei.

Invitații s-au referit și la reminiscențele păgân,e care au supraviețuit în timp și care nu au nici o legătură cu viața ucenicului direct al Mântuirorului.

A fost prezentat sfântul ca un ocrotitor al neamului nostru și s-a vorbit despre amprenta lăsată de acest apostol în viața și conștiința atâtor generații de creștini.

Dl D. Căldare a prezentat romanul ”Noaptea Sf. Andrei”, provocând publicul să citească această monumentală lucrare, care îl prezintă în plinătatea sa pe acest urmaș al Mântuitorului.

Pr. Octavian Moșin


Articole Asemănătoare
1802

Fără trecut nu există viitor. Discuţie cu Protoiereul Ioan Lisnic

În seara zilei de miercuri, 7 decembrie, protoiereul Ioan Lisnic, s-a întâlnit cu tinerii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi. Tema propusă a fost: „Biserica Ortodoxa din Moldova în perioada sovietică.” Istoria Bisericii noastre cunoaște mulți slujitori ai altarelor  care s-au distins prin faptele lor mărețe și luptă continuă pentru apărarea dreptei credințe. Mulți dintre ei au […]

Articole postate de același autor
11991

Dragostea falsă şi consecinţele desfrânării

Сeea ce este rău într-o patimă nu este lucrul sau materia, ci pofta căzută, măsura păcatului pe care o ataşăm acestora, deci nu lucrul, ci reaua lui utilizare, lipsa de descernământ in legatura cu el. “Jean Cluade Larchet, analizând psihologic şi duhovniceşte patima defrânării şi reducţiile pe care le operează aceasta, atât asupra sufletului pătimaş, […]