În urma unui tragic accident rutier au trecut la cele veșnice părintele Valeriu Dubenco și presbitera Iraida, din Parohia Copăceni

9575

Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanțe familiei Protoiereului mitrofor Valeriu Dubenco și presbiterei Iraida, care au trecut la cele veșnice miercuri, 13 decembrie 2017, în urma unui tragic accident rutier.

Cu adâncă întristare și nespusă durere am aflat de trecerea, prematură, la Domnul, a Preotului Valeriu Dubenco și a presbiterei sale Iraida, din Parohia Copăceni, Protopopiatul Sângerei, în urma unui accident cu consecințe fatale. Durerea este cu atât mai mare cu cât împrejurarea a fost una tragică, plecând pe calea veșniciei împreună, soț și soție.

Părintele Valeriu Dubenco, parohul bisericii „Sfânta Treime” din satul Copăceni, raionul Sîngerei a fost un vrednic preot, slujind cu dăruire în parohia încredințată lui. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în treapta de preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit.

Atunci când viaţa unui preot împreună cu presbitera sa este curmată atât de neaşteptat printr-un grav accident de circulaţie, trebuie să ne întărim în credinţă şi să sporim în rugăciune. Comunitatea îndurerată a creştinilor din parohia Copăceni în care au slujit, toţi cei care i-au cunoscut şi apreciat de-a lungul anilor de slujire dau mărturie astăzi, prin gândul lor de rugăciune, pentru modul în care părintele Valeriu și presbitera Iraida, l-au slujit pe Hristos şi Biserica Sa.

În aceste momente de vremelnică despărţire de părintele Valeriu și presbiterea Iraida, întru așteptarea Învierii de obște, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, precum şi de întreaga comunitate a credincioșilor Parohiei Copăceni.

Ne rugăm lui Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor, iar pentru sufletul Protoiereului mitrofor Valeriu și a presbiterei Iraida ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-i aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-i cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi.

Dumnezeu să-i odihnească în pace cu drepții Săi! 

Cu părinteşti binecuvântări şi sincere condoleanţe pentru familia îndoliată, 

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE


Articole postate de același autor
1790

Festivalul de cântece Pascale în s.Popeștii de Sus

  Astăzi 6 mai 2016, după săvârșirea Sf.Liturghii, în curtea bisericii cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Popeștii de Sus, raionul Drochia cu binecuvântarea preotului paroh Grigorie Lăcustă, am organizat un festival de cântece Pascale. La festival au participat tinerii din satele Popeștii de Sus și Popeștii de Jos, însoțiși de profesorii de religie […]


Foto