Preasfințitul Episcop PETRU, a oficiat sfințirea Gimnaziului, Grădiniței și Sălii de sport di satul Semeni, raionul Ungheni

967

Sîmbătă, 27 ianuarie 2018, la invitația Parohului bisericii „Sf. Mc. Dimitrie”, din satul Semeni, raionul Ungheni, Protoiereul Valintin GAVRILIȚĂ și Directorului Gimnaziului din localitate, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni s-a deplasat în satul Semeni, din raionul Ungheni.

Aici Preasfinția Sa, a fost întîminat de părintele paroh, directorul instituției și mulțimea de elevi. Ierarhul însoțit de un sobor de preoți a oficiat sfințirea Gimnaziului, Grădiniței și Sălii de Sport din localitate.

La acest important eveniment pentru satul Semeni, au luat parte și oficialități raionale și locale: Președintele raionului Ungheni, Dna Ludmila GUZUN, Șefa Direcției Învățămînt Ungheni, Dna Iulia PANCU și Primarul comunei, Dn Mihail BURLACU.

La final Directorul Gimnaziului, Dna Maria SIMENIUC, a fost decorată de către Ierarh cu Distincția Eparhială, „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț” iar părintele paroh cu Medalia Eparhială „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gradul I pentru că părintele îşi dă silința de mai mulți ani în predarea religiei în instituția sus numită și cu ocazia jubileului de 50 de ani de viață.

sursa http://episcopia-ungheni.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
3625

Șoapta delicată a îngerului păzitor

Dacă suntem atenţi, tot timpul avem aşa o adiere fină, care ne spune ce-i bine: “Nu zice asta”, “Nu fă asta”, “Nu pleca acum”, dar e delicată şi fără  presiune: acestea sunt şoaptele îngerului şi dacă noi am fi atenţi la lăuntrul nostru, am sesiza aceste şoapte ale îngerului, care nu sunt cuvinte, ci înţelesuri. […]