Sfințirea a două răstigniri la Mănăstirea „Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, din cart. Dănuțeni, mun. Ungheni

570

Duminică, 30 octombrie, 2022, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la Mănăstirea ”Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni, pentru a săvârși slujba de sfințire a două răstignirii (troițe).

Ajunsă aici, Maica Stareță, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), dimpreună cu credincioșii prezenți, l-a întâmpinat pe Ierarh.

Aceste două troițe se află, una - în curtea așezământului monahal, alta - la răscrucea drumului care duce spre mănăstire.

La final, după sfințire, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța Sfintei Cruci în viață creștinului, vorbind și despre necesitatea amplasării răstignirilor.

După aceasta, Chiriarhul a înmânat diplome arhierești unor ctitori și binefăcători care au contribuit la înălțarea acestor Sfinte Cruci.

După slujba din ograda mănăstirii, Ierarhul, dimpreună cu Stareța Mănăstirea, Egumena ARSENIA și credincioșii prezenți, au pornit în procesiune, pentru a sfinți răstignirile de la poartă mănăstirii și de la răscrucea drumului ce duce spre acest așezământ monastic.

La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care au jertfit la înălțarea acestor răstigniri.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
879

La Mănăstirea Japca au început lecturile mănăstirești

Marți, 27 iulie 2021, în cadrul primei ediții a evenimentului științific ”Lecturi Mănăstirești, JAPCA”, a fost abordat subiectul valorificării patrimoniului istorico-spiritual al Mănăstirii Japca. Au vorbit invitații: Ion Eremia, prof. univ. dr. hab, șeful Departamentului Istoria Românilor, Universală și Arheologie din cadrul Facultății Istorie și Filosofie, USM și Ion Valer Xenofontov dr. și cercetător îndrăgostit […]