Psaltirea în versuri a Mitropolitului Dosoftei studiată într-un proiect desfășurat la Muzeul Literaturii din Iași

121

Elevii din clasele a 11-a de la Liceul ieșean „Varlaam Mitropolitul” au participat la un proiect în care au studiat Psaltirea în versuri a Mitropolitului Dosoftei.

Proiectul, intitulat „De la sacru la profan”, se desfășoară în colaborare cu Muzeul Literaturii Române Iași.

Scopul activității este de a apropia elevii de studierea textelor scrise în limba română veche, precum Psaltirea în versuri a Mitropolitului Dosoftei.

„Tema vizează identificarea aspectelor fundamentale în conceperea relației dintre om și Dumnezeu, plecând de la textul biblic revelat care reprezintă un model de rugăciune și menținere a unei relații vii și personale între creație și Creator”, a transmis pentru Doxologia Prof. Gr. I. Andrei Alina, coordonatoarea proiectului.

O parte dintre elevii participanți au prezentat câteva aspecte care definesc încercarea de comunicare a omului modern cu Dumnezeu din textele care se încadrează la psalm ca specie literară.

Elevii au aprofundat și texte ale unor autori care au scris psalmi literari, precum Alexandru Macedonski, Tudor Arghezi, Lucian Blaga și Radu Vancu.

 

Sursă: basilica.ro


Articole postate de același autor
628

Ziua Duhului Sfânt cinstită prin slujbă arhierească la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Luni după Cincizecime, 21 iunie 2021, de Ziua Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni. La final, Ierarhul a felicitat credincioșii prezenți cu sfânta sărbătoare, dorindu-le tuturor să aibă o săptămână binecuvântată. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii să […]


Foto