Elevii Liceului Teoretic ”Boris Dînga” din orașul Criuleni în vizită la mănăstirile din inima Moldovei

590

Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, elevii claselor a V-a, împreună cu doamna profesoară Maria Calinchin, din cadrul Liceului Teoretic ”Boris Dînga”, orașul Criuleni, au vizitat, sâmbătă, 14 mai 2022, Mănăstirea Curchi, cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului”, și Mănăstirea Butuceni, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. De asemenea, elevii au pășit pragul Muzeului de Istorie și Etnografie.

Îndemnul de a porni în această excursie a venit din partea părintelui prot. Ioan Țuțuianu, paroh al bisericii cu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail” din localitate.

În cadrul acestei excursii, elevii au făcut cunoștință cu istoria mănăstirilor, unde au avut ocazia să se închine și să se roage.

Copii au rămas impresionați de frumusețea mănăstirilor din inima Moldovei.

Sursa: Prot. Ioan Țuțuianu


Articole postate de același autor
3563

Ispita întreruperii sarcinii

O tulburătoare mărturie vine din parte unui preot din Creta, părintele Mihail din Zaros. Spune părintele că a venit împreună cu soţia să-i mulţumească sfântului pentru minunea pe care o făcuse. Şi, istoriseşte părintele, pe când preoteasa purta în pântece al patrulea copil, doctorul ginecolog a obligat-o să facă nişte controale speciale pentru că depistase, […]