De sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Kazanskaia”, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârșit Sf. Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe” din Chișinău

836

Marți, 21 iulie 2020, de sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Kazanskaia”, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. M. Muc. Gheorghe”  din municipiul Chișinău.

Chiriarhul Bisericii noastre, a împlinit astăzi 31 de ani de slujire arhierească la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit: Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul sfintei biserici, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, paroh al Bisericii „Sf. Dumitru” din Capitală, PC Arhim. Nectarie Gherman, Starețul Mănăstirii Horăști și un sobor de clerici și diaconi.

La Vohodul mic, Mitropolitul a oferit următoarele distincții:

  • Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul sfintei biserici – Ordinul bisericesc „Sf. Ierarh Petru Movilă”;
  • Prot. Vitalie Șincari – dreptul de a purta mitră,
  • Pr. Gheorghe Simac, avansat în treapta de protoiereu,
  • Diac. Marian Covalciuc, avansat în treapta de protodiacon.

În timpul Sfintei Liturghii, ÎPS Vladimir a hirotonit pe Ierodiaconul Eftimie (Mitric) în treapta de Ieromonah pe seama Mănăstirii cu hramul „Sf. Knz. Vladimir” din s. Horăști, r. Ialoveni.

La finalul serviciului divin, Mitropolitul Vladimir a felicitat slujitorii și enoriașii cu prilejul cinstirii Icoanei Maicii Domnului din orașul Kazan (Kazanskaia), cea mai cinstită icoană făcătoare de minuni de pe întreg cuprinsul Rusiei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
447

În aceste zile, trebuie să înmulțim cu toții rugăciunea pentru pace și pentru oprirea confruntărilor sângeroase din Ucraina

În atenția preoților slujitori din Vicariatul de Orhei Dragi părinți împreună liturghisitori, în aceste zile, trebuie să înmulțim cu toții rugăciunea pentru pace și pentru oprirea confruntărilor sângeroase din Ucraina, cerându-I lui Dumnezeu mila și ajutorul. Totodată, cunoaștem că mii de oameni din Ucraina s-au refugiat în țara noastră, iar datoria noastră de creștini este […]


Foto