Mărturiile unui pelerin la mormântul Mc. Evghenie Militarul și moaștele Sf. Varvar Tâlharul

1653

Corneliu Popescu este un creștin din România, fost militar în Armata Română, care are o evlavie deosebită pentru sfinții militari.

Când a aflat pentru prima dată despre martiriul noului Mucenic Evghenie, decapitat în Cecenia pentru că nu a vrut să își scoată Crucea de la gât, a hotărât să meargă la mormântul mucenicului. Mucenicul încă nu este canonizat, decât local în Serbia, dar icoanele lui se pot întâlni în mai multe biserici, inclusiv în biserica „Sf. Valeriu” din Chișinău.

Corneliu a ajuns la mormântul Mucenicului Evghenie și ne-a mărturisit și nouă ce a simțit acolo. De asemenea, a reușit să se închine la locul aflării moaștelor Sf. Varvar Tâlharul din Grecia. Despre toate acestea puteți afla din video-ul de mai jos.

Fragment din emisiunea „Cuvintele Credinței” din 6 iunie 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
2074

Rugăciunea soţilor ‒ temelia bisericii din casă

Biserica nu poate să existe fără rugăciunea comună şi fără comuniunea euharistică a membrilor ei. Fără rugăciunea comună, fără viaţa religioasă şi a trăirilor duhovniceşti, nu se poate vorbi despre întemeierea unei „biserici din casă”, pe care o formează familia creştină, cea mai mică celulă din trupul Bisericii lui Hristos. Acest lucru este sesizat de […]