Mărturiile unui pelerin la mormântul Mc. Evghenie Militarul și moaștele Sf. Varvar Tâlharul

246

Corneliu Popescu este un creștin din România, fost militar în Armata Română, care are o evlavie deosebită pentru sfinții militari.

Când a aflat pentru prima dată despre martiriul noului Mucenic Evghenie, decapitat în Cecenia pentru că nu a vrut să își scoată Crucea de la gât, a hotărât să meargă la mormântul mucenicului. Mucenicul încă nu este canonizat, decât local în Serbia, dar icoanele lui se pot întâlni în mai multe biserici, inclusiv în biserica „Sf. Valeriu” din Chișinău.

Corneliu a ajuns la mormântul Mucenicului Evghenie și ne-a mărturisit și nouă ce a simțit acolo. De asemenea, a reușit să se închine la locul aflării moaștelor Sf. Varvar Tâlharul din Grecia. Despre toate acestea puteți afla din video-ul de mai jos.

Fragment din emisiunea „Cuvintele Credinței” din 6 iunie 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
133

Comemorarea Protoiereului Mihail Ceachir la 160 de ani de la naștere

În perioada 19 și 27 aprilie au fost organizate ample manifestări comemorative a unui vrednic slujitor al Domnului – Protoiereul Mihail Ceachir (27 aprilie 1861 – 8 septembrie 1938). Acest slujitor a desfășurat o amplă activitate didactică, editorială și culturală în Basarabia de altădată. Timp de 35 de ani a slujit la capela ”Întâmpinarea Domnului” […]