Mărturiile unui pelerin la mormântul Mc. Evghenie Militarul și moaștele Sf. Varvar Tâlharul

720

Corneliu Popescu este un creștin din România, fost militar în Armata Română, care are o evlavie deosebită pentru sfinții militari.

Când a aflat pentru prima dată despre martiriul noului Mucenic Evghenie, decapitat în Cecenia pentru că nu a vrut să își scoată Crucea de la gât, a hotărât să meargă la mormântul mucenicului. Mucenicul încă nu este canonizat, decât local în Serbia, dar icoanele lui se pot întâlni în mai multe biserici, inclusiv în biserica „Sf. Valeriu” din Chișinău.

Corneliu a ajuns la mormântul Mucenicului Evghenie și ne-a mărturisit și nouă ce a simțit acolo. De asemenea, a reușit să se închine la locul aflării moaștelor Sf. Varvar Tâlharul din Grecia. Despre toate acestea puteți afla din video-ul de mai jos.

Fragment din emisiunea „Cuvintele Credinței” din 6 iunie 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
861

Predica Pr. Ion Cârciuleanu la Duminica a VI-a după Rusalii – Minunea vindecării slăbănogului din Capernaum

O dată cu venirea Mântuitorului Iisus Hristos pe pământ, dorinţele de veacuri ale strămoşilor capătă contur şi împliniri. Slăbiciunile primesc întărire, cele neputincioase – tămăduire, cele de lipsă – îndeplinire, cele întunecate şi necunoscute – lumină. Durerea capătă vindecare. Toate acestea sunt daruri pe care Dumnezeu le face zidirii Sale – omul – sunt daruri […]


Foto