Mărturiile unui pelerin la mormântul Mc. Evghenie Militarul și moaștele Sf. Varvar Tâlharul

488

Corneliu Popescu este un creștin din România, fost militar în Armata Română, care are o evlavie deosebită pentru sfinții militari.

Când a aflat pentru prima dată despre martiriul noului Mucenic Evghenie, decapitat în Cecenia pentru că nu a vrut să își scoată Crucea de la gât, a hotărât să meargă la mormântul mucenicului. Mucenicul încă nu este canonizat, decât local în Serbia, dar icoanele lui se pot întâlni în mai multe biserici, inclusiv în biserica „Sf. Valeriu” din Chișinău.

Corneliu a ajuns la mormântul Mucenicului Evghenie și ne-a mărturisit și nouă ce a simțit acolo. De asemenea, a reușit să se închine la locul aflării moaștelor Sf. Varvar Tâlharul din Grecia. Despre toate acestea puteți afla din video-ul de mai jos.

Fragment din emisiunea „Cuvintele Credinței” din 6 iunie 2021.

Autor: Iulian Proca

Sursa: TV MOLDOVA 1


Articole postate de același autor
1259

Este mare în fața lui Dumnezeu medicul credincios, fără de arginți, cu inimă primitoare și iubitor de oameni

Așa cum confirmă și recentele cercetări științifice, dacă medicul ar înălța o rugăciune atât pentru ca Dumnezeu să-l lumineze ca să aleagă cel mai bun medicament sau să opereze în modul cel mai înțelept și responsabil, acolo unde intervenția chirurgicală se impune, cât și spre ajutorul și tămăduirea bolnavului, iar acesta din urmă, la rândul […]