Câtă dragoste față de aproapele va arăta fiecare dintre noi în timpul vieţii noastre, atâta binecuvântare va primi și pentru Împărăţia cerurilor

3007

Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, în care am poposit astăzi, deschide ultima săptămână pregătitoare pentru începutul Postului Mare. Iar mesajul evanghelic al acestei duminici ne ajută să ne aducem aminte și să medităm la faptul că cu toții vom muri și vom ajunge la un moment dat să fim judecați de Dumnezeu. Este un adevăr pe care majoritatea oamenilor nu doresc să-l conştientizeze.

Fiind preocupat de numeroase griji, ducând o viață plină de diverse activități și obligații, omul contemporan ajunge să considere, că aceasta este adevărata viață, și nu mai are nici timp, nici dorință să mediteze și la cele veșnice. Dar indiferent dacă ne punem aceste întrebări sau nu, fiecare dintre noi va sta la un moment dat în fața Dreptului Judecător. Iar perioada Postului Mare, ne ajută prin pocăință, rugăciune și milostenie să dobândim un răspuns bun la această judecată.

Evanghelia acestei duminici ne descoperă care este esenţa vieții noastre și a mântuirii, şi anume că Dumnezeu Însuși este dragoste şi milostivire, iar criteriul final al judecăţii tuturor oamenilor, indiferent de etnie, poziție socială, bogăție sau sărăcie, este iubirea față de semeni. Astfel, câtă dragoste față de aproapele a arătat fiecare dintre noi în timpul vieţii noastre, atâta binecuvântare va primi și pentru Împărăţia cerurilor.

Să ne ajute Dumnezeu să putem dobândi prin întreaga noastră viață răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată, ca Mântuitorul Hristos să se recunoască în noi şi în faptele noastre înfăptuite spre slava Sa!

 

Preot Octavian Moşin


Articole postate de același autor
854

Dumnezeu cheamă la bucuriile Împărăției pe toți oamenii | Duminica a XIV-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

În Duminica a XIV-a după Cincizecime, 13 septembrie 2020, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău, în prezența credincioșilor veniți pentru a primi hrana ziditoare de suflet din înțelepciunea Sfintei […]


Foto