Ce folos?

1452

Ce folos, într-adevăr, dacă am cuceri lumea întreagă, dar n-am câștigat pe frații noștri cu iubirea?

La ce folos studiul și descoperirea noilor galaxii, dacă n-am reușit să descoperim "steaua" din Betleem, pe Dumnezeul iubirii. Ce lumi noi așteptăm să ne arate telescoapele, când ignorăm "Legea cea nouă a iubirii"?

Fără dragoste toate sunt zadarnice, urâte și nefericite. "Suferința noastră este fără iubire", strigă Sfântul Tihon din Zadonsk.

Toate lucrările și reușitele omului dobândesc valoare doar prin ea. Dar iubirea este și discernământ, care la rândul lui este o artă. Dacă nu știi arta iubirii, nu știi să iubești.

(Starețul Efrem Filotheitul)


Articole postate de același autor
602

În noaptea Slăvitei Sărbători a Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni

În noaptea de 7 ianuarie 2022, de Slăvita Sărbătoare a Naşterii Domnului, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi”  din Mun. Ungheni. La miezul nopții, Înaltpreasfinţia Sa, a fost întâmpinat de clerici, numeroși credincioși și copii, adunați pentru a aduce rugăciuni de slavă, laudă și mulțumire Mântuitorului Hristos, care […]