Prezență Arhierească la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

470

Sîmbătă, 4 iulie 2020, de prăznuirea Sfîntului Mucenic Iulian și ziua care încheie perioada celor trei zile de post aspru ținut de clerul, monahii și credincioșii din țara noastră, la îndemnul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, pentru implorarea milei și ajutorului lui Dumnezeu în lupta pentru stoparea răspîndirii infecției cu noul coronavirus, Preasfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a vizitat Mănăstirea de maici „Sfînta Treime” din localitatea Rudi.

După ce a fost întîmpinat cu multă bucurie duhovnicească de către Preacuvioasa maică Stareță, Egumena Maria, de obștea monahală, de către părintele duhovnic, Arhimandritul Patrocl (Porombac) și soborul slujitorilor, Prea Sfinția Sa a oficiat aici Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru milă și îndurare față de poporul binecredincios, pentru cei infectați de maladia Covid-19, pentru medicii din prima linie care luptă jertfelnic pentru viața și sănătatea celor bolnavi, dar și pentru odihna veșnică în fericirea Împărăției Cerurilor a tuturor celor răpuși de nemilosul virus.

După slujbă, ierarhul a vizitat șantierul noului corp de chilii și al paraclisului cu hramul în cinstea Cuviosului Paisie Aghioritul din incinta mănăstirii, luînd cunoștință de stadiul lucrărilor.

La despărțire, Ierarhul a oferit în dar Mănăstirii Rudi, la fel cum a făcut și în cazul celorlalte două mănăstiri – Briceni și Călărășeuca – vizitate în zilele precedente, un important lot de covrigi și biscuiți de post.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Sursa: eparhia-edinet.md


Articole postate de același autor
148

Pe lângă biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, or. Moscova, a fost instituită Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova

Printr-o ordonanță a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril, din 12 aprilie 2021, pe lângă biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, orașul Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), a fost instituită Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova. Prin decretul Patriarhului, paroh al bisericii „Sfânta Treime” din Konkovo a […]