Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”

1264

În perioada 29-30 iunie, Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Patriarhiei Ruse a organizat Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”, la care au participat peste o mie de persoane din 22 de țări.

În urma discuțiilor s-a formulat strategia Bisericii pentru anii 2020-2022 privind pastorația adolescenților și tinerilor. S-a propus crearea organizației internaționale ”Tineretul Ortodox”, în care ar intra alte organizații religioase de tineret.

Prioritățile sectorului sinodal vor fi: identificarea de granturi pentru diverse proiecte în rândul tinerilor, instruirea responsabililor de activități cu tinerii, extinderea în spațiul media, comunicarea între eparhii și alte organizații de tineret, realizarea unor emisiuni tematice pentru tineri, organizarea la nivel de eparhii a întrunirilor anuale, a taberelor pentru adolescenți și tineri și a pelerinajele cu tinerii.

Alte aspecte sunt legate de implicarea conducerii bisericești în dezvoltarea sectorului tineret, identificarea voluntarilor și crearea unui centru unic al voluntarilor.

Un loc aparte este prezența organizațiilor de tineret ale Bisericii la manifestațiile laice, crearea mișcării adolescenților și dechiderea unui șir de cluburi pentru ei, precum și intensificarea pastorației în rândul tinerilor.

Din partea Mitropoliei Moldovei a participat prot. Octavian Moșin, care a împărășit din experiența Asociației Studenților Creștini Ortodocși, venind cu recomandări pentru intensificarea activităților cu tinerii. Totodată, parintele Octavian a fost distins cu o diplomă de mulțumire pentru colaborarea cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Patriarhiei Ruse.


Articole postate de același autor
1240

În Duminica a VI-a după Paști, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naștere, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Serviciul divin a fost săvârșit în prezența credincioșilor care au venit în scuarul Catedralei,  spre a mulțumi Atotțiitorului pentru mila Sa nemărginită, dar și pentru a-I […]