Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”

808

În perioada 29-30 iunie, Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Patriarhiei Ruse a organizat Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”, la care au participat peste o mie de persoane din 22 de țări.

În urma discuțiilor s-a formulat strategia Bisericii pentru anii 2020-2022 privind pastorația adolescenților și tinerilor. S-a propus crearea organizației internaționale ”Tineretul Ortodox”, în care ar intra alte organizații religioase de tineret.

Prioritățile sectorului sinodal vor fi: identificarea de granturi pentru diverse proiecte în rândul tinerilor, instruirea responsabililor de activități cu tinerii, extinderea în spațiul media, comunicarea între eparhii și alte organizații de tineret, realizarea unor emisiuni tematice pentru tineri, organizarea la nivel de eparhii a întrunirilor anuale, a taberelor pentru adolescenți și tineri și a pelerinajele cu tinerii.

Alte aspecte sunt legate de implicarea conducerii bisericești în dezvoltarea sectorului tineret, identificarea voluntarilor și crearea unui centru unic al voluntarilor.

Un loc aparte este prezența organizațiilor de tineret ale Bisericii la manifestațiile laice, crearea mișcării adolescenților și dechiderea unui șir de cluburi pentru ei, precum și intensificarea pastorației în rândul tinerilor.

Din partea Mitropoliei Moldovei a participat prot. Octavian Moșin, care a împărășit din experiența Asociației Studenților Creștini Ortodocși, venind cu recomandări pentru intensificarea activităților cu tinerii. Totodată, parintele Octavian a fost distins cu o diplomă de mulțumire pentru colaborarea cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Patriarhiei Ruse.


Articole postate de același autor
475

Mitropolia Moldovei dă startul Campaniei „De Crăciun devii mai bun!”: primii beneficiari au primit daruri

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate al BOM, condus de către Dl Serghei Crudu, desfășoară și în acest an Campania „De Crăciun devii mai bun!”, Ediția a III-a. Campania filantropică va ajunge prin intermediul voluntarilor Mitropoliei la sute de familii social-vulnerabile, aducând o fărâmă de speranță și de bucurie în […]


Foto