„Iubește pe toată lumea, dar păstrează lângă tine pe cei ce primesc iubirea ta!”

1612

Soarele din sufletul vostru să vă fie de mii de ori mai călduros ca cel de afară! Inima mai albă ca zăpadă! Mintea mai luminată ca lumina acestei zile și plină de gânduri bune și frumoase!

Iubește pe toată lumea, dar păstrează lângă tine pe cei ce primesc iubirea ta! Iartă-i pe toți, dar păstrează în jurul tău pe cei care au bun simț și șapte ani de acasă! Cel mai bun prieten îți este, nu cel care îți dă dreptate în tot ce faci, în prostia ta. Cel mai bun prieten îți este, cel ce știe cum să te ajute să realizezi unde greșești!

Ascultă sfaturile tuturor celor care te îndrumă, dar ține cont doar de sfaturile care te ajută, te împlinesc, dar mai ales de sfaturile care vin prin oameni, de la Dumnezeu!

Zâmbește și astăzi, am primit încă o zi în dar de la Dumnezeu! Nu ai motive să zâmbești? Zâmbește fără motiv, pur și simplu să faci în ciudă răutății zilei!

Să fugim de omul fățarnic și prefăcut, acest fel de om, ne ia toată energie, pacea și voia bună din noi!

 

Text de pr. Ioan Danci de la Schitul Sfântul Pantelimon, Argeș

Sursa: avereabisericii.ro


Articole postate de același autor
2045

Jertfa pe care o putem face pentru a șterge păcatele

Sufletul care a defăimat pe Ziditorul pentru plăcerea zidirii trebuie să vindece cu durere de bunăvoie dulceaţa cea volnică şi cu întristare de bunăvoie desfătarea prin care s-a lipsit de dumnezeiasca lumină. Şi fiindcă pedeapsa curăţeşte greşeala, drept este să primească pedeapsă cel care a îndrăznit să săvârşească păcatul. Dar fiindcă omul, păcătuind, a defăimat […]