Actualitate

Credincioșii din mun. Bălți l-au serbat în rugăciune pe Sfântul Ocrotitor al orașului – Sfântul Ierarh Nicolae

1838

Luni, 22 mai, în ziua prăznuirii Aducerii Cinstitelor Moaşte ale Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, credincioșii din mun. Bălți au serbat în rugăciune pe Sfântul Ocrotitor al orașului – Sfântul Ierarh Nicolae.

Evenimentul a debutat duminică seara cu oficierea Vecerniei unită cu Litia, la Catedrala episcopală din mun. Bălți închinată Sf. Irh. Nicolae.

În dimineața zilei de 22 mai, PS Marchel, Episcop de Bălți și Fălești a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a participat la manifestările, prilejuite de serbarea Hramului municipiului Bălți.

La Liturghia praznicală cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir și la invitația PS Episcop Marchel, au participat PS Ambrozie, Episcop de Neftecamsk și Birsk, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan și PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșit un Te Deum, iar mai apoi ierarhii împreună cu credincioşii veniți în număr mare au participat la procesiunea religioasă în cinstea Sfântului Ocrotitor al orașului, după care PS Marchel a adresat un mesaj de felicitare și binecuvântare tuturor celor care au venit să aducă laudă Sfântului Ierarh Nicolae.


Articole Asemănătoare
4448

Să revenim la adevăratele hramuri!

Toamna este asociată nu doar cu strângerea roadelor, dar şi cu numeroasele hramuri ale bisericilor din micuţa noastră ţărişoară. Din luna septembrie până la începutul Postului Crăciunului lumea tot hrămuieşte. Unii serbează Naşterea Maicii Domnului (pop. Sfânta Marie Mică), alţii Acoperământul Maicii Domnului (pop. Pocroavele). Unii îi au drept protectori pe Cuvioasa Parascheva, Sf. Dumitru, […]

Articole postate de același autor
40

A treia parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală din Soroca

În seara zilei de miercuri, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a slujit cea de-a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca. Acest imn liturgic mai este cunoscut şi sub denumirea de „Canonul Mare“, nu doar pentru numărul mare de stihiri, ci şi pentru profunzimea învăţăturilor […]