Slujbă arhierească la Catedrala din Soroca

1202

În dimineața zilei de 21 mai a avut loc cinstirea liturgică a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul la Catedrala Episcopală "Adormirea Maicii Domnului" din municipiul Soroca.

Serviciul divin a fost oficiat de către PS Ioan, Episcopul Sorocii, fiind înconjurat de un impunător sobor de preoți și diaconi, participând numeroși credincioși din cuprinsul Vicariatului de Soroca.

Un mesaj din partea clerului a transmis prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop de Soroca, dorindu-i Episcopului Ioan, care își sărbătorește ocrotitorul ceresc, ani mulți în slujba Bisericii, puteri trupești și duhovnicești în calitate de vrednic ierarh al Bisericii.

PS Ioan a mulțumit celor prezenți pentru rugăciunea comună, rostind un cuvânt de învățătură.

Este de menționat faptul că în această primăvară Preasfințitul Ioan a împlinit cinci ani de la hirotonia în treapta de arhiereu, cu titlul ”de Soroca”, fiind în ascultarea de Vicar Mitropolitan și conducând Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media.

 

 


Articole Asemănătoare
1659

Slujire arhierească în Duminica a XI – a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

În Duminica a XI – a după Pogorârea Duhului Sfânt, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din orașul Soroca. Biserica a rânduit ca în această Duminică să se citească pericopa Evanghelică de la Matei, capitolul 18, versetele de la 23-35 în care este relatată Pilda datornicului […]

Articole postate de același autor
155

Calea Postului Mare: ziua a XXXV-a

Astăzi suntem în cea de-a V-a duminică a Postului Mare. Zi în care o pomenim pe Sf. Maria Egipteanca. Când am ascultat prima dată citindu-se din viața acestei sfinte, aveam impresia că se istorisește dintr-o carte de povești. Însă mărturisirea este dintr-o poveste adevărată, una de luat aminte. Să te lași de lume, să te […]