Mergem împreună spre Împărăția cerurilor

407

Am auzit recent o povestire minunată despre un grup de copii africani adunaţi la o oarecare distanţă de un coș mare plin cu fructe proaspete. Li s-a spus că primul care va atinge coşul va primi toate fructele din coş. Adulții occidentali care inventaseră testul au fost uluiți când i-au văzut pe copii cum se iau de mână şi fug cu toții împreună spre coş. Ajunşi acolo, au atins cu toții fructele în acelaşi timp.

Întrebați de ce nu au încercat să se ia la întrecere cu ceilalți copii şi să revendice fructele în mod individual, nu în colectivitate, ei au strigat într-un singur glas: „Nu ne-am fi bucurat de fructe, dacă n-am fi putut să le mâncăm împreună!"

Așa funcţionează și mântuirea. Călătorim cu toții împreună spre Dumnezeu. Dacă nu ne luăm cu toții de mână cu dragoste, nici unul dintre noi nu se va bucura de fructele Raiului, pentru că cel ce nu-l iubeşte pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească (I Ioan 4, 20).

 

(Părintele Trifon, Dimineți cu Dumnezeu. 365 îndrumări de folos duhovnicesc pentru fiecare zi din an, Ed. Sophia, București, 2017, p. 354)


Articolul Următor
Articole postate de același autor