Episcopul Ioan al Sorocii a Săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Anenii Noi și a prezidat Adunarea preoților Protopopiatului Anenii Noi

425

Cu Binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, Întîistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a oficiat Joi, 23 decembrie 2021 o vizită canonică în parohia ”Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Anenii Noi și a prezidat Adunarea preoților din Protopopiat.

La serviciul divin, Preasfinția Sa a avut coliturghisitori pe: Prot. mitr. Petru Oltu, protopop de Anenii Noi, Prot. mitr. Viorel Rusu, secretar al Protopopiatului Anenii Noi și alți preoți slujitori din circumscripție.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioan a dat citire DECRETULUI Mitropolitan care îl împuternicește pe Prot. mitr. Victor Ceban a fi următorul Preot-paroh al Bisericii cu hramul în cinstea „Sf. M. Mc. Dimitrie” din or. Anenii Noi.

Preasfințitul Ioan împreună cu clericii slujitori a oficiat Litia morțească pentru primul paroh, Vrednicul de pomenire, Prot. mitr. Ioan Valuță, cel ce a păstorit Turma Lui Hristos în acestă parohie.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
812

Ce lăsăm moștenire copiilor noștri?

Astfel de lucruri să spunem şi noi copiilor noştri, şi cât trăim, şi când ne apropiem de moarte şi să-i convingem că teama de Dumnezeu este cea mai mare bogăţie şi o moştenire care nu se pierde. Nu bani să le lăsăm, căci banii se pierd, ci respectul faţă de Dumnezeu şi evlavia care rămân […]


Foto