Pocăința – întoarcerea la viața cea conform firii

2166

Cuvântul Domnului este foarte clar. Viața veșnică ne este dăruită prin iertarea fărădelegilor noastre. Iar iertarea nu se dă în niciun alt mod decât numai în Spovedanie. Însă, pentru a primi iertarea în Taina Sfintei Spovedanii nu este de ajuns numai simpla înșirare a păcatelor noastre.

Este neapărată necesară pocăința sinceră, însoțită de o adâncă simțire a păcătoșeniei și a bolii noastre duhovnicești și de zdrobirea inimii. Pocăința înseamnă întoarcere a omului de la viața cea potrivnică firii, care este viața păcatului, la viața cea conform firii, precum poruncește legea lui Dumnezeu.

 

(Arhimandritul Atanasie Anastasiou - Stareţ al Sfintei Mănăstiri a Marii Meteora, Spovedania – îndrumar, Editura Sofia, Bucureşti, 2004, p. 83)


Articole postate de același autor
567

Simpozionul științific internațional de istorie și spiritualitate la cea de-a V-a ediție

Sâmbătă, 2 octombrie, Universitatea de Stat din Moldova a găzduit Simpozionul Ştiinţific Internaţional ”Viaţa ecleziastică şi implicaţii laice din spaţiul pruto-nistrean în secolele XIX-XXI” (consacrat împlinirii a 185 de ani de la sfinţirea Catedralei Mitropolitane şi a Clopotniţei din Chişinău), ediţia a V-a. Organizatori: Facultatea de Istorie și Filosofie, Capela „Întâmpinarea Domnului”, USM și Institutul […]


Foto