Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» , ediția a XVI-a în raionul Criuleni

1054
 

Tradiționalul festival ortodox «Hristos a înviat!» , ediția a XVI-a, organizat în parteneriat de Secția Cultură Criuleni, Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari și Primăria s. Rîșcova s-a desfășurat la data de 3 mai în ograda bisericii cu hramul «Înălțarea Domnului» din s. Rîșcova, raionul Criuleni situată la poala bătrânilor codri orheeni.

La intrare în curtea bisericii au fost amenajate numeroase expoziții a meșterilor populari băștinași și din alte localitați a raionului Criuleni. În scenă au evoluat 12 colective laice și bisericești din Protopopiat, care ne-au surprins plăcut prin diversitatea pieselor interpretate, profesionalism și coloritul vestimentar traditional acestor meleaguri.

Cu un mesaj de binecuvântare din partea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a venit prot. mitr. Nicolae Ciobanu,

Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale. Din partea Consiliului Raional felicitări călduroase cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului ne-a adus tuturor dl Iurie Andriuță, Președintele raionului Criuleni.

PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin a mulțimit tuturor organizatorilor, în mod deosebit dnei Claudia Șerșun, Șef al Secției Cultură Criuleni, dlui Dumitru Sîrbu, Primarul s. Rîșcova, părintelui paroh prot. Tudor Spătaru, și tuturor celor prezenți pentru participare. Din partea organizatorilor toate colectivele folclorice au primit cadouri și diplome de participare.

După încheere bucuria sărbătorii cu greu ne-a despărțit pe la căsuțele noastre, iar sătenii au rămas până târziu slăvind Învierea Domnului.

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

sursa http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole Asemănătoare
1162

Marșul pentru viată la Cruglic

La liceul teoretic din s. Cruglic, r. Criuleni, în ziua de 18 martie, a fost organizată o discuție cu tema ”Copilul din pântecele mamei – cea mai mare minune a Universului.” Elevii claselor VIII – XII din cadrul liceului s-au aratat interesați de acest subiect. A fost difuzat spre vizionare filmul ”Miracolul vieții”, iar preotul […]

Articole postate de același autor


Urmăriți-ne pe Facebook!