Fără răbdare, omul nu învață cele duhovnicești

734

Viaţa omului este necaz şi supărare deoarece este înstrăinare. Să nu cauţi odihna desăvârşită. Hristos a purtat crucea. Și noi trebuie să o purtăm. Dacă vom răbda toate necazurile, vom afla Har de la Domnul. De aceea ne lasă Domnul ca să fim ispitiți, pentru a ne încerca zelul şi dragostea pe care o avem pentru El. De aceea este nevoie de multă răbdare. Fără răbdare omul nu poate deveni lucrător, nu învață cele duhovniceşti, nu ajunge la măsura virtuții și a desăvârşirii. Iubeşte-L pe Iisus şi spune fără întrerupere rugăciunea şi aceasta îți va lumina calea spre EL.

 

(Un cuvânt pentru fiecare zi a anului din înțelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul, EDITURA BIZANTINĂ)


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
801

În Duminica Vameșului și a Fariseului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

Voi sunteţi cei ce vă faceţi pe voi drepţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu cunoaşte inimile voastre; căci ceea ce la oameni este înalt, urâciune este înaintea lui Dumnezeu (Luca 16, 15) În Duminica Vameșului și a Fariseului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Alături de Întâistătător au coliturghisit: Prot. […]


Foto