Tineretul – reazemul societății: discuție duhovnicească cu elevii gimnaziului din comuna Bălțata, r-nul Criuleni

1633

Miercuri, 5 aprilie 2017, o discuție de sufet a fost realizată de către preotul Constantin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Socială și Caritate și elevii gimnaziului din comuna Bălțata, r-nul Criuleni.

În contextul săptămânii Tineretului Ortodox, discuția s-a axat pe rolul și rostul generației în creștere în societatea modernă. Părintele Constantin a menționat: ”Tineretul este reazemul societății. Precum sunt cinci degete la o mână, și nimeni nu poate spune dacă vreo unul din ele este mai important decât altul, tot așa și fiecare membru al societății își are rolul său unic, iar voi, tinerii, sunteți speranța și năzuința adulților. De aceea, este extrem de important ca voi să vă dați seama atât de valoarea voastră în societate, cât și de responsabilitatea față de cei care ne înconjoară. Fiecare dintre noi poate schimba lumea spre bine.

Pare mai ușor să evadezi din țară în căutarea unui viitor mai luminos, fugind, probabil, de greutățile și sărăcia de acasă. Totuși noi trebuie să evităm greșelile generațiilor precedente care ne-au lăsat o moștenire pe cât de bogată, tot atât de grea. Trebuie să facem ceea ce le-a scăpat și nu le-a reușit lor. Astfel, fiecare generație va înmulți binele și va tinde spre desăvârșire”.

Invitată la această discuție, Laura Buhnevici, studentă la o universitate din Suedia și stagiară la asociația obștească ”Hospice Angelus”, a vorbit tinerilor despre felul în care fiecare din noi suntem influențați de lumea care ne înconjoară, dar și influențăm societatea. ”Noi învățăm din toate experiențele noastre, și cele bune, și cele negative. De aceea, trebuie să îndrăznim și să nu ne pierdem curajul – lumea are nevoie de noi, trebuie doar să ne valorificăm potențialul. Dar pentru asta trebuie să fim deschiși spre învățare!”

Moderatorii discuției i-au îndemnat pe tineri la cultivarea înaltei valori ai dragostei, desăvârșindu-se în răbdare și politețe, fiind atenți la nevoile celor din jur, fiind grijulii față de mediul înconjurător.

Sectorul Sinodal Asistență Socială și Caritate, http://mitropolia.md/


Articole Asemănătoare
2192

În satul Bălțata raionul Criuleni a fost pusă temelia noii biserici

La 13 martie 2016, de ziua pomenirii Sf. Cuv. părintelui nostru Casian Romanul și totodată în Duminica Iertării, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a fost sfințită piatra de temelie a noii biserici cu hramul «Sf. M. Mc. Dumitru» din s. Bălțata raionul Criuleni. Slujba a fost oficiată de PC părinte […]

    Articole postate de același autor
    1273

    Tăierea Capului Sfîntului Ioan Botezătorul. Slujire arhierească la Catedrala Episcopală Ungheni

    11 septembrie 2018. În ziua cînd prăznuim Tăierea Capului Sfîntului Ioan Botezătorul, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun Ungheni. Aşadar, oricare ar fi clasa ta socială, meseria, felul de viaţă, nu te teme atunci când, făcându-ţi treaba cu […]