O sărbătoare de suflet desfăşurată la Casa Limbii Române din or. Ungheni

543

Marţi, 27 decembrie 2016, în incinta Casei Limbei Române din or. Ungheni a avut loc o activitate cultural-artistică cu aspect caritativ. Această activitate a fost organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pentru 41 de copii aflaţi sub tutelă. Întrucât copii respectivi fiind orfani sau cu o situaţie social vulnerabilă şi neavând parte de multe bucurii ale sărbătorilor de iarnă de care au parte ceilalţi copii, li s-a organizat momente artistice de care s-au bucurat. Toate aceste momente de sărbătoare au fost organizate de mărinimoasa şi distinsa doamnă Rodica TOMA, director la Casa Limbii Române. La final copii au primit de la Moş Crăciun cadouri, care au fost adunate prin iniţiativa doamnei Rodica TOMA, de la mai mulţi binevoitori, printre care s-a enumerat şi Episcopia de Ungheni şi Nisporeni.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la această activitate a fost prezent şi prot, Ştefan RÂMBU, Preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale. În cadrul acestei activităţi, în cuvântul oferit, prot. Ştefan a adus mesajul de felicitare al Preasfinţitului PETRU, cu ocazia sfintelor sărbători de care ne apropiem, a adus cuvânt de înaltă apreciere şi recunoştinţă doamnei Rodica TOMA şi oamenilor de bună credinţă care contribuie la înfăptuirea acestor activităţi. Totodată menţionăm că li s-a oferit copiilor cîte o iconiţă cu Hrisos în mijlocul copiilor, iar celor mai îndrăzneţi care au răspuns la diferite întrebări legate de tematica sfintelor sărbători de iarnă li s-a oferit câte Cărţi de rugăciune pentru copii, Povestiri pentru copii şi Mica Biblie.

La final prot. Ştefan a îndemnat atât pe copii, cât şi pe cei maturi să fie prezenţi la slujba de la Sărbătoarea Naşterea Domnului. Atât organizatorii, cât şi beneficiarii acestei activităţi au adus sincere mulţumiri Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni pentru cuvintele de apreciere, de felicitare şi de încurajare, cât şi pentru darurile oferite. 

sursa http://episcopia-ungheni.md/

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
1464

Daniela Paladi are nevoie de sprijinul nostru

Daniela Paladi, o tânără de 19 ani, are nevoie de sprijinul nostru. S-a născut cu o boală de ordin neurologic – Paralizie Cerebrală Infantilă, dar se dezvolta în rând cu alţi copii. Starea de sănătate a Danielei a început a se deteriora în urma unui accident din copilărie, şi de atunci ea nu mai poate […]

Articole postate de același autor
791

Campania “Un dar pentru biserica de acasă” a ajuns la Rezina

Începând cu luna martie, cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Mitropolitului Vladimir, a demarat Campania “Un dar pentru biserica de acasă”. Astăzi s-a poposit în raionul Rezina. A fost mângâiat sufleteşte micuţul Constantin Cazamir de 7 ani, din s. Buşeuca, care este diagnosticat cu distrofie musculară. Copilul a fost vizitat de către Episcopul Ioan, […]