Sfințirea pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova

1510

Marți, 27 septembrie, după Sfânta Liturghie prilejuită sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc Slujba de Sfințire a pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova.

Slujba de Sfințire fost oficiată de către Protopopul sectorului III, Chișinău, Prot. mitr. Zosima Toia, alături de care s-au rugat Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul și administratorul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău, Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, parohul bisericii „Tuturor Sfinţilor Români” din Chișinău, Prot. mitr. Vasile Stamati, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din com. Ciorescu, mun. Chișinău și Prot. Nicolae Andrieș, parohul bisericii din Cricova.

La slujba de punere a pietrei de temelie au participat cre­din­cio­­șii din localitate, dar și auto­ri­tă­­țile locale care sprijină inițiativa preotului-paroh și a parohienilor în vederea edificării Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” – un obiectiv atât de necesar pentru creștinii din orașul Cricova.

Odată finisat, Centru Social va găzdui Școala duminicală, o cantină socială, o încăpere amenajată pentru copii, dar și alte obiective pentru o mai bună desfășurare a activităților social-filantropice din cadrul parohiei.

Doritorii de a susține acest proiect de suflet, sunt rugați să apeleze la Tel. 060053420, preot-paroh Nicolae Andrieș.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
1361

Episcopul Ioan al Sorocii a binecuvântat Caravana de Paști

Biserica Ortodoxă din Moldova de comun cu Inspectoratul General al Poliției, reprezentanții Asociației TERRA VALAHIA, JTC, și alți oameni de bună credință, continuă să aducă lumina în casele și sufletele a peste 100 de familii social-vulnerabile. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în dimineața zilei de 4 aprilie, Preasfințitul Episcop Ioan […]

Articole postate de același autor
10070

O pildă despre înfrânare în viaţa de familie

O tânără sotie a rămas însărcinată la scurtă vreme după ce s-a măritat. Deoarece sotul ei citise că nu e recomandat să facă dragoste cu ea în perioada de până la nastere, pentru a nu i se transmite copilului anumite stări pătimase, s-au dus să ceară binecuvântare de la duhovnic să trăiască în înfrânare până […]


Foto