Sfințirea pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova

1086

Marți, 27 septembrie, după Sfânta Liturghie prilejuită sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc Slujba de Sfințire a pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova.

Slujba de Sfințire fost oficiată de către Protopopul sectorului III, Chișinău, Prot. mitr. Zosima Toia, alături de care s-au rugat Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul și administratorul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău, Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, parohul bisericii „Tuturor Sfinţilor Români” din Chișinău, Prot. mitr. Vasile Stamati, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din com. Ciorescu, mun. Chișinău și Prot. Nicolae Andrieș, parohul bisericii din Cricova.

La slujba de punere a pietrei de temelie au participat cre­din­cio­­șii din localitate, dar și auto­ri­tă­­țile locale care sprijină inițiativa preotului-paroh și a parohienilor în vederea edificării Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” – un obiectiv atât de necesar pentru creștinii din orașul Cricova.

Odată finisat, Centru Social va găzdui Școala duminicală, o cantină socială, o încăpere amenajată pentru copii, dar și alte obiective pentru o mai bună desfășurare a activităților social-filantropice din cadrul parohiei.

Doritorii de a susține acest proiect de suflet, sunt rugați să apeleze la Tel. 060053420, preot-paroh Nicolae Andrieș.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
898

Donație de hăinuțe pentru copii

Dorința unor creștini ortodocși din Franța a fost de a ajuta cele mai frumoase suflețele din orașul Fălești. Astfel o donație de hăinuțe a ajuns la destinație la Casa Speranței pentru copii din orașul Fălești. Actul de caritate a fost adus la îndeplinire de părintele – blagocin Oleg Fistican și părintele – paroh al paraclisului […]

Articole postate de același autor
16358

Azi ești pe pământ, mâine în mormânt…

Italienii au o vorbă: „Oggi in figura, domani in sepoltura.” Există și în înțelepciunea populară românească, în varianta: „Nu luăm nimic de pe lumea asta cu noi în mormânt.” Noi, românii, avem mereu vorbele la noi. Dar încă suntem departe de a-l trăi pe Azi ca și cum Mâine nu ar exista. De fapt, proverbul […]