Sfințirea pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova

1738

Marți, 27 septembrie, după Sfânta Liturghie prilejuită sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc Slujba de Sfințire a pietrei de temelie a Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din or. Cricova.

Slujba de Sfințire fost oficiată de către Protopopul sectorului III, Chișinău, Prot. mitr. Zosima Toia, alături de care s-au rugat Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul și administratorul Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău, Prot. mitr. Corneliu Dobrogeanu, parohul bisericii „Tuturor Sfinţilor Români” din Chișinău, Prot. mitr. Vasile Stamati, parohul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din com. Ciorescu, mun. Chișinău și Prot. Nicolae Andrieș, parohul bisericii din Cricova.

La slujba de punere a pietrei de temelie au participat cre­din­cio­­șii din localitate, dar și auto­ri­tă­­țile locale care sprijină inițiativa preotului-paroh și a parohienilor în vederea edificării Centrului Social de pe lângă biserica „Sf. Ierarh Nicolae” – un obiectiv atât de necesar pentru creștinii din orașul Cricova.

Odată finisat, Centru Social va găzdui Școala duminicală, o cantină socială, o încăpere amenajată pentru copii, dar și alte obiective pentru o mai bună desfășurare a activităților social-filantropice din cadrul parohiei.

Doritorii de a susține acest proiect de suflet, sunt rugați să apeleze la Tel. 060053420, preot-paroh Nicolae Andrieș.

Sursa: http://protopopiatchisinau.md/


Articole Asemănătoare
1835

Concert de caritate la Filarmonica Națională

La 5 octombrie anul curent, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău a găzduit un frumos concert de caritate la care au participat artiști autohtoni. Organizatorul acestui eveniment a fost asociația obștească de caritate ”Flacăra Speranței” condusă de dna Valentina Patraș, care a împlinit 5 ani de la înființare.  Președintele asociației, dna Valentina Patraș a menționat […]

Articole postate de același autor
4723

O rugăciune făcută din inimă, are mai multă putere decât mii de cuvinte

Mult mă rănesc când văd monahi care actionează omeneşte, iar nu cu rugăciunea, spre a mijloci la Dumnezeu în lucrurile greu de izbutit omeneşte. Dumnezeu le poate aranja pe toate. Când cineva face o lucrare duhovnicească în chip corect, atunci chiar şi cu rugăciunea poate zidi mănăstiri, le poate înzestra cu toate cele absolut necesare […]