Festivități spiritual – culturale, dedicate cinstirii zilei Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, în Protopopiatul Drochia

224

De mai mulți ani în cadrul Protopopiatului Drochia sunt organizate un șir de festivități spiritual – culturale, dedicate cinstirii zilei Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Și în acest an datorită conlucrării între biserică și Consiliul Raional și primărie a avut loc un deosebit program tematic, care a demarat cu savărșirea sfintei Liturghii la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” săvârșită de părintele protopop Pavel Vuluța , la care au participat majoritatea slujitorilor din raion și numeroși enoriași.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Protopopiatului condus de preotul din s. Drochia, Prot. Serghei Ciumac.

Dupa serviciul  divin preoții împreună cu enoriașii au mers în Drumul Crucii până la bustul Voievodului din  fața Consiliului Raional Drochia, unde a fost săvârșit un Tedeum  de slăvire a lui Dumnezeu, precum și a Sfântului Ștefan cel Mare.

În luarea sa de cuvânt, părintele protopop a adresat către cei prezenți un cuvânt de felicitare și de învățătură îndemnându-i să ia aminte la mărețele fapte ale Vrednicului Domnitor și să trăiască aidoma strămoșilor noștri, cu frică de Dumnezeu și Dragoste de moșie. Părintele protopop a mai menționat faptul că amplasarea monumentului în  fața Consiliului Raional este binevenită și e locul cel mai potrivit și că trecătorii să nu se sfiască  să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci trecând pe lângă monumentul Sfântului și să zică ”Sfinte Ștefane cel Mare roagă-te lui Dumnezeu pentru noi”.

După părintele protopop a luat cuvântul și Vice primarul orașului Drochia Dl Igor Grozavu, după care au urmat depuneri de flori la monumentul Domnitorului. În continuare a urmat un șir de activități culturale cu recital de poezie susținut că către mai multe instițutii preșcolare, și cântări interpretate de copii și adolescenți.

Directorul taberei de odihnă pentru copii din orașul Drochia ”Poienița însorită” Dna Aleona Gârbu a organizat copii aducându-i la sărbătoare. Îmbucurator a fost și numărul celor prezenți printre care cei mai mulți au fost copii, în încheiere slujitorii Domnului au interpretat cântarea ”Când era sa moară Ștefan”.

Protopopiatul Drochia

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
295

În Protopopiatul Drochia s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului pascal – „Ziua Femeii Creştine” şi „Ziua Familiei”

Cu binecuvântarea  ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove  şi cu stăruinţa Protopopului de Drochia, protoiereului mitrofor Pavel Vuluţa, duminica 30 aprilie, în incinta gimnaziului din s. Miciurin, r. Drochia a avut loc Festivalul raional al cântecului pascal – „Ziua Femeii Creştine” şi „Ziua Familiei”, activitate organizată de protopopiat în parteneriat cu Direcția Învățământ, Tineret și […]

Articole postate de același autor
3109

Atenţie la ce anume cerem!

Cu mulţi ani în urmă, istoria spune că ţăranii din Germania erau necăjiţi din cauza recoltelor sărace. Aşa că unii dintre agricultori s-au rugat lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: „Doamne, măcar timp de un an făgăduieşte-ne să ne dai întocmai ceea ce Îţi cerem, şi ploaie, şi soare, atunci când dorim noi“. Oamenii au primit […]