Săptămâna Tineretului Ortodox în Protopopiatul Drochia

887

În cea de-a șasea săptămână a Postului Mare, dedicata Tineretului Ortodox, în protopopiatul Drochia, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și cu purtarea ce grijă a părintelui protopop, Prot. mitr. Pavel Vuluța s-au desfășurat mai multe activități  cu și pentru tineri.

Astfel, în mai multe localități din circumscripție au avut loc întâlniri cu tinerii la nivel de parohie, iar un grup de preoți în frunte cu preotul Andrei Perju, responsabil de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, precum și preotul Serghei Ciumac, Sectorul Cultură și-au dat întâlnire la Catedrala ”Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia de unde mai apoi au mers în centrul orașului în fața consiliului raional vizavi de Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hajdeu”.

În fața acestei instituții slujitorii bisericii au discutat cu mai mulți tineri, după care, în sala de festivități a avut loc o întâlnire de suflet cu genericul: FRUMUSEȚEA ORTODOXIEI, ROLUL ȘI IMPORTANȚA TINERILOR ÎN VIAȚA BISERICII.

Părintele protopop, Prot. mitr. Pavel Vuluța a menționat a susținut un discurs în care a menționat următoarele: „Tinerii de azi sгnt nu numai viitorul societății de mâine, dar și viitorul Bisericii, mădularele lui Hristos, care trebuie să-și trăiască viața în Hristos și în Biserică”.

Majoritarea dintre tinerii în discuțiile purtate s-au declarat a fi credincioși ortodocși, primind răspunsuri la mai multe întrebări stringente care îi frământau.

„Nădăjduim, că prin această Săptămână închinată tinerilor, vom retrezi tinerii noştri pentru adevăratele valori creştine, pentru o viaţă în duhul Evangheliei şi-i vom ajuta să conştientizeze semnificaţia Patimilor şi a Învierii Domnului.  Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să sporească în credinţă şi sfinţenie, în bucurie și fapte bune, spre slava lui Dumnezeu și folosul Bisericii dreptmăritoare”, a spus părintele Protopop Pavel.

Protopopiatul Drochia, mitropolia.md


Articole Asemănătoare
978

A avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Drochia

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, în incinta Catedralei cu hramul Adormirea Maicii Domnului din orașul Drochia a avut loc adunarea ordinară a preoților din protopopiat. După rugăcine, Protopopul de Drochia, Prot. mitr. Pavel Vuluța a venit cu un cuvânt de învățătură și încurajare duhovnicească, adresat preoților, după care a reaminit despre necesitatea implicării directe a preoților […]

Articole postate de același autor
351

Seri duhovnicești la biserica USM; invitat teologul Danion Vasile

„De ce fug tinerii de iubire” este tema conferinței zilei de miercuri,  27 noiembrie 2019, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM.  Invitatul acestei seri este teologul Danion Vasile. Sunt invitaţi toţi doritorii!