Săptămâna Tineretului Ortodox în Protopopiatul Drochia

1389

În cea de-a șasea săptămână a Postului Mare, dedicata Tineretului Ortodox, în protopopiatul Drochia, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove și cu purtarea ce grijă a părintelui protopop, Prot. mitr. Pavel Vuluța s-au desfășurat mai multe activități  cu și pentru tineri.

Astfel, în mai multe localități din circumscripție au avut loc întâlniri cu tinerii la nivel de parohie, iar un grup de preoți în frunte cu preotul Andrei Perju, responsabil de Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, precum și preotul Serghei Ciumac, Sectorul Cultură și-au dat întâlnire la Catedrala ”Adormirii Maicii Domnului” din or. Drochia de unde mai apoi au mers în centrul orașului în fața consiliului raional vizavi de Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hajdeu”.

În fața acestei instituții slujitorii bisericii au discutat cu mai mulți tineri, după care, în sala de festivități a avut loc o întâlnire de suflet cu genericul: FRUMUSEȚEA ORTODOXIEI, ROLUL ȘI IMPORTANȚA TINERILOR ÎN VIAȚA BISERICII.

Părintele protopop, Prot. mitr. Pavel Vuluța a menționat a susținut un discurs în care a menționat următoarele: „Tinerii de azi sгnt nu numai viitorul societății de mâine, dar și viitorul Bisericii, mădularele lui Hristos, care trebuie să-și trăiască viața în Hristos și în Biserică”.

Majoritarea dintre tinerii în discuțiile purtate s-au declarat a fi credincioși ortodocși, primind răspunsuri la mai multe întrebări stringente care îi frământau.

„Nădăjduim, că prin această Săptămână închinată tinerilor, vom retrezi tinerii noştri pentru adevăratele valori creştine, pentru o viaţă în duhul Evangheliei şi-i vom ajuta să conştientizeze semnificaţia Patimilor şi a Învierii Domnului.  Ne dorim ca tot mai mulţi tineri să sporească în credinţă şi sfinţenie, în bucurie și fapte bune, spre slava lui Dumnezeu și folosul Bisericii dreptmăritoare”, a spus părintele Protopop Pavel.

Protopopiatul Drochia, mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1511

Săptămâna Familiei în Protopopiatul Drochia

Cu prilejul Săptămânii familiei, desfăşurate cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, în Protopopiatului Drochia, a fost organizat Festivalul familiei cu genericul”Familia – nucleul societatii”. Festivalul a fost găzduit de Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Ana” din or. Drochia. Cu mesaje despre familia în sociatatea de astăzi au venit Svetlana Nicov, directorul Centrului […]

Articole postate de același autor
3024

Noi, cei de azi, nu mai plângem

Lamentabila stare lăuntrică în care se află mulţi dintre noi provine din înstrăinarea faţă de plâns. Noi, cei de azi, nu mai plângem. De aceea, de câte ori suntem împovăraţi de neajunsuri şi suferinţe, de câte ori nervii ni se încordează la maximum sau aşezarea lăuntrică ni se tulbură peste măsură, să nu-i învinovăţim pe […]


Foto