Arată-mi mâinile!

3643
Un tânăr a mers la un interviu de angajare într-o companie mare. El a trecut de primul interviu și a trebuit să se întâlnească cu directorul pentru etapa finală.

Directorul a văzut CV-ul său excelent și l-a întrebat:

– Ați primit vreodată bursă de la școală? Tânărul a răspuns „nu”.

– Tatăl tău ți-a plătit pregătirea?

– Da, a spus el.

– Ce lucrează tatăl tău?

– Tatăl meu este fierar.

Apoi directorul i-a cerut băiatului să-i arate mâinile.

Tânărul îi întinde mâinile moi și perfecte.

– Dar tu nu l-ai ajutat pe tatăl tău la muncă?

– Nu, el a vrut mereu numai să studiez și să citesc multe cărți. În plus, își face treaba mult mai bine decât mine.

Apoi directorul i-a spus:

– Am o rugăminte: Odată ce vei ajunge acasă astăzi, du-te și spală-i mâinile tatălui tău și apoi vin-o înapoi mâine dimineața.

Tânărul apoi a simțit cât de mare este șansa de a obține locul de muncă dorit.

Când s-a întors acasă, tânărul l-a întrebat pe tatăl lui dacă îi va permite să îl spele pe mâini.

Tatăl l-a privit surprins și jenat i-a arătat mâinile lui. Tânărul l-a spălat încet. A fost prima data când a observat că mâinile tatălui său sunt încrețite și are atât de multe cicatrici.

Vânătăile de pe mâini au fost prețul pe care l-a plătit pentru educația fiului său. Dupa ce l-a spălat pe mâini, tânărul a stat liniștit și gânditor. În acea noapte, ambii au vorbit mult timp.

De dimineața, tânărul s-a dus la biroul directorului care a observat lacrimi în ochii lui și l-a întrebat:

– Poți să-mi spui ce ai făcut ieri?

Apoi el a răspuns:

I-am curățat mâinile tatălui meu ieri. Acum știu ce este de apreciat și trebuie să recunosc că fără părinții mei, nu aș fi ceea ce sunt astăzi. Acum îmi dau seama cât de greu lupta un om pentru pâine. Acum vreau să-mi ajut familia.

Directorul a spus:

– Asta este ceea ce caut la oamenii mei. Vreau să angajez pe cineva care să știe să aprecieze ajutorul altora. Cineva care cunoaște suferințele altora și că banii nu sunt totul în viață. Ești angajat!

Puteți să îi dați copilului o casă mare, mâncare bună, calculator, televizor cu ecran mare. Dar, când spălați podeaua sau pictura de pe un perete, învațați-l să facă același lucru. După masă, să spele vasele cu frații și surorile lui. Nu pentru că nu aveți bani să angajați pe cineva sau să o faceți chiar dvs, ci pentru că vreți să îi învățați să aprecieze munca.

Nu contează cât de bogat sau de sărac ești, într-o zi părul devine alb, cum este părul tatălui acestui tânăr. Cel mai important lucru este ca copilul să învețe să aprecieze eforturile și dificultățile și să respecte munca altora pentru a ajunge ceva în viață.

sursa http://marturieathonita.ro


Articole Asemănătoare
1478

Dumnezeu – o iubire de care nu te poți sătura…

Adam n-a avut înțelepciunea să întrebe pe Domnul de­spre rodul pe care i l-a dat Eva, și pentru aceasta a pierdut raiul. David n-a întrebat pe Domnul: „Este bine oare să iau pe femeia lui Urie?” și a căzut în păcatul uciderii și al preacurviei. Așa și toți sfinții care au păcătuit, au păcătuit pentru […]

    Articole postate de același autor
    824

    ,,Cum sa întemeiem o familie creştină”. Discuție cu Protoiereul Nicolae Ciobanu

    Cum să întemeiem o familie nu pentru un an-doi, ci pentru toată viata, în ce măsură „căsătoria de proba” este într-adevăr căsătorie şi daca ea este proba necesara şi corectă pentru doi tineri care vor să se căsătorească, toate aceste întrebări sunt actuale pentru tânăra generaţie. Astfel invitatul zilei de miercuri, 02 noiembrie, Protoiereul mitrofor Nicolae […]    Urmăriți-ne pe Facebook!