A IV-a promoție a Seminarului Teologic din Chișinău (Noul Neamț) la 20 de ani de la absolvire

351

Joi, 10 august, la Mănăstirea Noul Neamț (Chițcani) s-au reîntâlnit absolvenții celei de-a patra promoții a Seminarului Teologic din Chișinău după două decenii de la absolvire.

Absolvenții acestei instituții au ajuns slujitori ai altarului și sunt împrăștiați în toată lumea.

Pentru a împărtăși bucuria revederii, în dimineața zilei au poposit aproape douăzeci din absolvenții anului de studii 1996/1997. Unii au venit din diverse colțuri ale republicii, alții au ajuns din Elveția, Germania, Italia, acolo unde își duc slujirea.

Evenimentul a început cu Sf. Liturghie oficiată în sobor de preoți în Catedrala ”Înălțarea Domnului”, avându-l drept protos pe prot. Valentin Baltag, secretarul de altădată al seminarului.

În timpul slujbei răspunsurile la strană le-au dat călugării mănăstirii, iar copiii slujitorilor, prezenți la rugăciune, au primit Taina Împărtășaniei.

După slujbă, în cadrul Te Deum-ului de mulțumire au fost amintiți toți învățăceii și profesorii din acele vremuri, iar la mormântul regretatului Episcop Dorimedon au fost pomeniți cei care au trecut deja la Domnul.

Cu un cuvânt de învățătură către foștii seminariști s-au adresat prot. V. Baltag și alți doi profesori veniți la eveniment, protoiereii Ioan și Valerian Jelihovschi.

A urmat vizitarea complexului monastic și o agapă frățească.

A realizat prot. Octavian Moșin

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
615

Patriarhia Română distribuie gratuit Noul Testament la peste 3000 de persoane vârstnice

Persoanele vârstnice se află permanent în atenţia Bisericii Ortodoxe Române. Centrele sociale care aparţin Patriarhiei Române deservesc în prezent 3.100 persoane vârstnice. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada următoare va fi distribuit câte un exemplar din Noul Testament tipărit cu litere mari tuturor bătrânilor din grija serviciilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române. Volumele […]