A IV-a promoție a Seminarului Teologic din Chișinău (Noul Neamț) la 20 de ani de la absolvire

268

Joi, 10 august, la Mănăstirea Noul Neamț (Chițcani) s-au reîntâlnit absolvenții celei de-a patra promoții a Seminarului Teologic din Chișinău după două decenii de la absolvire.

Absolvenții acestei instituții au ajuns slujitori ai altarului și sunt împrăștiați în toată lumea.

Pentru a împărtăși bucuria revederii, în dimineața zilei au poposit aproape douăzeci din absolvenții anului de studii 1996/1997. Unii au venit din diverse colțuri ale republicii, alții au ajuns din Elveția, Germania, Italia, acolo unde își duc slujirea.

Evenimentul a început cu Sf. Liturghie oficiată în sobor de preoți în Catedrala ”Înălțarea Domnului”, avându-l drept protos pe prot. Valentin Baltag, secretarul de altădată al seminarului.

În timpul slujbei răspunsurile la strană le-au dat călugării mănăstirii, iar copiii slujitorilor, prezenți la rugăciune, au primit Taina Împărtășaniei.

După slujbă, în cadrul Te Deum-ului de mulțumire au fost amintiți toți învățăceii și profesorii din acele vremuri, iar la mormântul regretatului Episcop Dorimedon au fost pomeniți cei care au trecut deja la Domnul.

Cu un cuvânt de învățătură către foștii seminariști s-au adresat prot. V. Baltag și alți doi profesori veniți la eveniment, protoiereii Ioan și Valerian Jelihovschi.

A urmat vizitarea complexului monastic și o agapă frățească.

A realizat prot. Octavian Moșin

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole postate de același autor
1491

Nimic mai înfiorător să vezi cum cel mai bun prieten te trădează

În anul 1574, pe malul lacului Cahul, s-a dat o mare bătălie între armata lui Ioan Vodă cel Cumplit şi turcii care invadaseră Moldova. Oastea musulmană era de câteva ori mai numeroasă decât a noastră, dar românii au reuşit să-i dea o lovitură atât de cruntă, încât garnizoana otomană, care stătea la pândă lângă Dunăre, […]