„Rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav…“

1083

De este cineva bolnav între voi, să cheme preoţii Bisericii şi să se roage
pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului.
Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica,
şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui.
(Iacov 5, 14-15).

Miercuri, 09 august 2017, în ziua prăznuirii Sfântului Mucenic Pantelimon, doctorul fără de arginţi, la biserica cu hramul "Sf. Irh. Petru Movilă" din localitatea Dumbrava, un sobor de preoți în frunte cu parohul sfântului locaş, prot. Octavian Moşin, au săvârşit Taina Sf. Maslu.

Cu această ocazie părintele a venit cu un cuvânt de învăţătură către creştini în care a menţionat că prin rugăciunile pe care le înălţăm către Sfântul Pantelimon, dobândim de la Dumnezeu har, milă şi binecuvântare, dar şi tămăduiri de bolile trupeşti şi sufleteşti. 

"Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor. Ne rugăm la săvârşirea acestei Taine, în primul rând, pentru vindecarea trupească, dar această nu înseamnă că ea este și cea mai importantă. Ne rugăm și pentru vindecarea duhovnicească, și pentru iertarea păcatelor. Ca parte a vindecării duhovnicești, ne rugăm să avem liniște în suflet și în cuget, să avem conștiința împăcată şi să dobândim puterea rugăciunii și a dragostei. Dumnezeu să vă dăruiască sănătate sufletească și trupească, să vă dea liniștea şi pacea, atât de necesare fiecăruia, căci şi medicamentele prescrise de medici au o putere mult mai mare și mult mai eficientă, dacă se întâlnesc într-un om împăcat cu sine şi cu ceilaţi”, - a menționat părintele Octavian.

Ca dovadă a importanţei şi deosebirii acestei rânduieli bisericeşti a fost numărul mare de credincioşi prezenţi la săvârşirea acestei Taine. Totodată credincioșii au avut posibilitatea să se închine icoanei cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu o părticică din sfintele sale moaște.

 


Articole Asemănătoare
1276

Ultimul sunet la Liceul ”Petru Movilă” din Chișinău

S-a stabilit o frumoasă colaborare între Biserica din Dumbrava și Întovărășiile Pomicole Trușeni cu Liceul din sectorul Biotanica al capitalei, ce-l au drept protector pe Sfântul Petru Movilă. Astăzi a avut loc ultimul sunet pentru elevii instituției. La eveniment a participat părintele Octavian Moșin, parohul bisericii din Dumbrava, transmițând sincere felicitări din partea Mitropolitului Valdimir, […]

Articole postate de același autor
12983

Nu știați că defectele unuia sunt crucea celuilalt?

Căsătoria nu este numai lapte și miere. La început, când își fac curte, toți tinerii sunt perfecți. După cununie apar defectele pe care nu le vedeam înainte. El mai trage cu păhărelul, este violent la băutură, fumează, înjură.. Ea nu-i chiar cea mai cool gospodină, îi place mult somnul, e rea de gură, e prea […]