Ultima parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul și Pavecernița Mare săvârșite la Catedrala Episcopală mun. Ungheni

181

Joi, 10 martie, 2022, în seara celei de a patra zi din Postului Mare, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, tânărul student la teologie, Ipodiaconul Silvestru Darii, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre importanța, necesitatea și folosul rugăciunii în viața creștinului, făcând totodată și o explicație a rugăciunii Sfântului Efrem Sirul, „Doamne și Stăpânul vieții mele…”.

La sfârșitul Slujbei Pavecerniței Mari, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezență, îndemnându-i să ia parte și în celelalte seri la slujbe.

Umilincioasele cântări ale Canonului și a Pavecerniței Mari au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana Rotari.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
802

Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”

În perioada 29-30 iunie, Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret din cadrul Patriarhiei Ruse a organizat Conferința internațională online ”Slujirea tinerilor în Biserica Ortodoxă Rusă: experiență și perspective”, la care au participat peste o mie de persoane din 22 de țări. În urma discuțiilor s-a formulat strategia Bisericii pentru anii 2020-2022 privind pastorația adolescenților și […]


Foto